Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Πούτιν: Η Ρωσία αποσύρεται από την συνθήκη για τα πυρηνικά New Start

Πλανήτης
Tags: Πούτιν

Την διακοπή την συμμετοχή της Ρωσίας στην συνθήκη για τα πυρηνικά New Start -  κρίσιμης συμβολής στη διεθνή και ευρωπαϊκή ασφάλεια - ανακοίνωσε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στη διάρκεια του διαγγέλματός του για την κατάσταση του εθνους, λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνο από την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Ρωσία είχε υπογράψει το 2010 τη συνθήκη με τις ΗΠΑ για τον περιορισμό των στρατηγικών πυρηνικών οπλοστασίων των δύο πλευρών.

Το 2021, Ρωσία και ΗΠΑ υπέγραψαν την παράταση της συνθήκης για μία 5ετία.

«Σε ό,τι αφορά το θέμα αυτό, είμαι αναγκασμένος να ανακοινώσω σήμερα ότι η Ρωσία διακόπτει την συμμετοχή της στην συνθήκη για τα στρατηγικά επιθετικά όπλα», δήλωσε ο Πούτιν.

Νωρίτερα στο διάγγελμα του ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τη Δύση ότι «διέλυσε μονομερώς θεμελιώδεις συμφωνίες που διατηρούν την παγκόσμια ειρήνη» και ότι το Κίεβο συνομιλούσε με τη Δύση για προμήθειες επιθετικών βιολογικών όπλων πριν την «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 28 Απριλίου

Γεγονότα 1686: Δημοσιεύεται ο πρώτος τόμος των αρχών του Ισαάκ Νεύτωνα 1788: Το Μέριλαντ γίνεται η έβδομη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών 1789: ...

Φόρτωση άρθρων...