Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Πούτιν: «Η Wagner χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το ρωσικό κράτος»

Πλανήτης

Η μισθοφορική οργάνωση Wagner χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το ρωσικό κράτος, το οποίο δαπάνησε 86 δισεκατομμύρια ρούβλια (1 δισεκατομμύριο δολάρια) μεταξύ Μαΐου του 2022 και Μαΐου του 2023.

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αποκαλύπτοντας πόσο ακριβά πλήρωσε την αλλαγή της εικόνας που επεδίωκε στο μέτωπο της Ουκρανίας, αλλά αφήνοντας και αιχμές, για το  ότι κάποιο μέρος των χτημάτων αυτών μπορεί να έχει κρατήσει, ο αρχηγός των μισθοφόρων Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ο Ρωσίας κατά την διάρκεια της συνάντησής του  με αξιωματούχους των δυνάμεων ασφαλείας, είπε σήμερα  ότι ο αρχηγός της Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, που ηγήθηκε της εξέγερσης  το περασμένο Σάββατο, κέρδισε επίσης πολλά κατά την διάρκεια της ίδιας περιόδου από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στον τομέα της εστίασης και του κέτερινγκ. 

Ο Ρώσος Πρόεδρος διευκρίνισε ότι κέρδισε 80 δισεκατομμύρια ρούβλια από τις δραστηριότητές του αυτές.  

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας είπε ότι οι αρχές θα ερευνήσουν πόσα χρήματα δόθηκαν στην Wagner και τι δαπάνησε ο αρχηγός της.

Η Wagner μπορεί να είναι εταιρία μισθοφόρων πολεμιστών, ωστόσο έχει πάρα πολλές δραστηριότητες σε άλλους τομείς, και σε όλον τον κόσμο, όπως τα ορυχεία στην Αφρική, οι δραστηριότητες στην Λιβύη, στην Μοζαμβίκη και αλλού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Deutsche Welle: Ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου ετοιμάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η ισραηλινή κυβέρνηση βλέπει με ανησυχία προς τη Χάγη. Εκεί είναι η έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο, όπως λέγεται, ετοιμάζει μέσα στην εβδομάδα διεθνές ένταλ...

Ντόναλντ Τραμπ: Παρενέβη «στον αέρα» του FOX και εκθείασε την αστυνομία για την εκκένωση στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD) εκθείασε ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, για την απομάκρυνση φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών από κτίριο του Πανεπιστημ...

Φόρτωση άρθρων...