Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Πούτιν: Μυστική συνάντηση με τον Πριγκόζιν έπειτα από την ανταρσία της Wagner

Πλανήτης

Μυστικές συνομιλίες στο Κρεμλίνο με τον Γεβγκένι Πριγκόζιν που οργάνωσε την ένοπλη ανταρσία είχε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Η ανταρσία της Wagner έληξε άδοξα και τον οδήγησε στην εξορία στην Λευκορωσία. 

Σύμφωνα με την γαλλική Libération, επικαλούμενη πηγές μυστικών υπηρεσιών αναφέρει ότι η απροειδοποίητη σύνοδος πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου, μια εβδομάδα μετά την εξέγερση της Wagner. Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν φαίνεται, μετά τη συνάντηση, να παραμένει στη Ρωσία αντί να εξαναγκάζεται να επιστρέψει στη γειτονική Λευκορωσία.

Οι ισχυρισμοί για την τετ α τετ συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Πριγκόζιν έρχονται εν μέσω μιας ανατριχιαστικής θεωρίας ότι το αφεντικό της Wagner μπορεί να έχει την αποστολή να χρησιμοποιήσει την ένοπλη δύναμη του για να δολοφονήσει τον Ουκρανό ηγέτη Βολοντίμιρ Ζελένσκι  και να «φέρει το κεφάλι του» στο Κρεμλίνο.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν μπορεί να επιδιώξει να πραγματοποιήσει «μια μεγάλη θηριωδία προς όφελος της Ρωσίας» για να επιστρέψει στο καθεστώς Πούτιν μετά την ένοπλη εξέγερσή του με στόχο την ανατροπή του υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, και του αρχηγού του επιτελείου άμυνας, Βαλέρι Γκερασίμοφ, δήλωσε ο νομπελίστας Ντμίτρι Μουράτοφ.

«Πιστεύω ότι [ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν] μπορεί να μην ζητήσει συγχώρεση [από τον Πούτιν]», είπε ο Μουράτοφ, ο οποίος διευθύνει το ερευνητικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Novaya Gazeta, στην εκπομπή του YouTube Zhivoy Gvozd.

«Αλλά μπορεί να διαπράξει κάποια μεγάλη θηριωδία προς όφελος της Ρωσίας. Μπορεί να προσπαθήσει να οργανώσει μια απόπειρα δολοφονίας του Zelensky και να φέρει το κεφάλι του Προέδρου της Ουκρανίας στο Κρεμλίνο. Πρέπει να κάνει κάτι που θα αφαιρέσει τη γεύση αυτού που ο Πούτιν αποκάλεσε «μαχαίρι στην πλάτη της Ρωσίας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία – Η εξομολόγηση του Αμερικανού προέδρου

Για τις σκοτεινές στιγμές που έζησε το 1974 μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέ...

«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»: H Ιταλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε πριν από λίγο από την Πεσκάρα της κεντρικής Ιταλίας ότι θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές με το κόμμα της "Αδέλφια της Ιταλίας". ...

Φόρτωση άρθρων...