Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Πούτιν: «Οι πύραυλοί μας έχουν βεληνεκές 1.000 χλμ και φτάνουν μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο»

Νέα επίθεση κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε η Ρωσία εν μέσω του πολέμου ανάμεσα σε Ισραήλ με Χαμάς. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, καταδικάζει για μια ακόμη φορά τη στήριξη της αμερικανικής Κυβέρνησης στην ισραηλινή πλευρά δηλώνοντας πως «όλες αυτές οι ενέργειες οδηγούν στην περαιτέρω κλιμάκωση», ενώ προχώρησε ακόμη περισσότερο εκτοξεύοντας και απειλές.

«Τα αεροσκάφη μας Mig-31 είναι οπλισμένα με πυραυλικά συστήματα Kinzhal και θα αρχίσουν να περιπολούν στη Μαύρη Θάλασσα.  Οι πύραυλοι αυτοί έχουν βεληνεκές άνω των 1.000 χιλιομέτρων» τόνισε ο Πούτιν μετά την αποστολή από τις ΗΠΑ ισχυρών αεροπλανοφόρων στη Μεσόγειο προς υποστήριξη του Ισραήλ.

«Αυτό δεν αποτελεί απειλή, αλλά προσπάθεια να διατηρήσουμε τον έλεγχο της κατάστασης στη Μεσόγειο», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας. Πολεμικά πλοία των ΗΠΑ δεν προορίζονται να συμμετάσχουν στις μάχες στη Γάζα ή στις επιχειρήσεις του Ισραήλ.

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι οι ΗΠΑ στέλνουν δεύτερο αεροπλανοφόρο και τη δύναμη κρούσης του στην ανατολική Μεσόγειο «για την αποτροπή εχθρικών ενεργειών εναντίον του Ισραήλ» και «κάθε προσπάθειας να εξαπλωθεί ο πόλεμος μετά την επίθεση της Χαμάς».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μέση Ανατολή: Η Χαμάς ετοιμάζεται να πει «ναι» στην πρόταση για εκεχειρία και ομήρους, λένε στη Σαουδική Αραβία

Η Χαμάς θα ανακοινώσει τις επόμενες ώρες ότι αποδέχεται την αιγυπτιακή πρόταση για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε το A...

Μπάιντεν: Πιέσεις από 88 Δημοκρατικούς βουλευτές να εξετάσει την αναστολή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ

Δεκάδες βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος του Τζο Μπάιντεν παρότρυναν χθες τον πρόεδρο των ΗΠΑ να εξετάσει το ενδεχόμενο αναστολής της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς το ...

Φόρτωση άρθρων...