Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Πούτιν σε Μακρόν: "Θέλω την ευημερία της Ε.Ε. και όχι τη διάλυση της"

Πλανήτης

Με ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο υπογραμμίζει ότι δεν συμμερίζεται την εκτίμηση του Προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν πως ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, θέλει να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αντιθέτως, διευκρινίζει το Κρεμλίνο, η Ρωσία και ο Ρώσος πρόεδρος επιθυμούν την ανάπτυξη, την ευημερία και τη σταθερότητά της.

Η αντίδραση του Ρώσου κυβερνητικού εκπροσώπου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ήταν άμεση στη δήλωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στη σουηδική τηλεόραση SVT, ότι ο Πούτιν οραματίζεται τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Φυσικά και ο πρόεδρος έχει μιλήσει γι' αυτό, ότι ενδιαφερόμαστε, ώστε η επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι αναπτυσσόμενη, ευημερούσα, προβλέψιμη και σταθερή» είπε ο Πεσκόφ υπενθυμίζοντας ότι ο Πούτιν επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να αποκαταστήσει και να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την Ε.Ε.

Ακόμα, σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο βασικός εμπορικός και οικονομικός εταίρος της Ρωσίας ως προς τον όγκο συναλλαγών, παρότι «βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής η Κίνα».

Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου επεσήμανε ότι οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας «έχουν ψυχρανθεί αρκετά», όχι με ευθύνη της ρωσικής πλευράς. "Νομίζουμε ότι αυτό δεν είναι προς το συμφέρον της ΕΕ είτε της Ρωσίας", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Το πλαίσιο σεβασμού του Πούτιν προς τον Μακρόν «ανταποκρίνεται απολύτως στη βάση της αμοιβαιότητας», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, επισημαίνοντας ότι "μεταξύ των δύο ηγετών δεν έχουν δημιουργηθεί μόνο εποικοδομητικές σχέσεις εργασίας αλλά και καλές προσωπικές σχέσεις. Αυτό τους βοηθά να συζητούν αρκετά οξυμένα ζητήματα, ακόμη αν και μεταξύ των δύο χωρών υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις", παρατήρησε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Φονική ενέδρα σε βαν που μετέφερε κρατούμενο – Τρεις νεκροί και δύο βαριά τραυματίες (Videos)

Τραγωδία εκτυλίχτηκε στη Γαλλία, όταν ομάδα ενόπλων επιτέθηκε σε βαν της Αστυνομίας που έκανε μεταγωγή κρατουμένου. Η φονική επίθεση έγινε στον σταθμό διοδίων Ενκαρβίλ. Όπως φαίνετ...

Αντιμέτωπη ακόμα και με κυρώσεις από τις ΗΠΑ η Σιλιάνοφσκα για την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ στέλνουν ηχηρό μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία, το οποίο προστίθεται στις ξεκάθαρες προειδοποιήσεις της Ελλάδας και πιθανότατα θα ακουστεί πιο δυνατά από τον «μ...

Φόρτωση άρθρων...