Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Πούτιν: Υπέγραψε το νόμο για αναστολή της Συνθήκης New Start για τα πυρηνικά

Πλανήτης

Το νόμο για την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στη συνθήκη New Start για τα πυρηνικά υπέγραψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Μετά την υπογραφή του Προέδρου της Ρωσίας ο νόμος τέθηκε σε ισχύ.

Όπως μεταδίδει το Tass ο σχετικός νόμος δημοσιεύτηκε απόψε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και προβλέπει ότι «απόφαση για την επανέναρξη της συμμετοχής της Ρωσίας στη συνθήκη μπορεί να ληφθεί από τον αρχηγό του κράτους».

Το κείμενο της αιτιολογικής έκθεσης του νόμου έχει ως εξής: «Η Ρωσική Ομοσπονδία αναστέλλει τη Συνθήκη μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σχετικά με μέτρα για περαιτέρω μείωση και περιορισμό των στρατηγικών επιθετικών όπλων, που υπογράφηκε στην Πράγα στις 8 Απριλίου 2010».

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο «σχετικά με τις διεθνείς συνθήκες της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ο πρόεδρος έχει την εξουσία να διακόψει τη λειτουργία μιας διεθνούς συνθήκης που αναγνωρίζεται ως υποχρεωτική από ομοσπονδιακό νόμο. Ο αρχηγός του κράτους μπορεί να το κάνει αυτό σε καταστάσεις που απαιτούν επείγουσα δράση».

Η συνθήκη, που υπογράφτηκε το 2010 και τέθηκε σε ισχύ στις 5 Φεβρουαρίου 2011 προέβλεπε ότι σε επτά έτη μετά την έναρξη ισχύος του, κάθε συμβαλλόμενο μέρος δεν θα πρέπει να διαθέτει συνολικά 700 ανεπτυγμένους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBM), βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύονται από υποβρύχια (SLBM) και στρατηγικά βομβαρδιστικά, καθώς και 1.550 πυρηνικές κεφαλές σε ανεπτυγμένους ICBM, ανεπτυγμένους SLBM και στρατηγικά βομβαρδιστικά, και συνολικά 800 ανεπτυγμένους και μη ανεπτυγμένους εκτοξευτές ICBM, SLBM και στρατηγικά βομβαρδιστικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραμπ: «Οι Αριστεροί Παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Νέα ανάρτηση έκανε στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της χώρας υποστηρίζει ότι οι διαμαρτυρίες υπέρ της Παλαιστίνη...

Λονδίνο: Με έξι αστυνομικούς και τρία χτυπήματα από taser η σύλληψη του 36χρονου που επιτέθηκε με σπαθί (βίντεο)

Τις δραματικές στιγμές που οδήγησαν στη σύλληψη του 36χρονου ο οποίος την Τρίτη πραγματοποίησε επίθεση με σπαθί στο νοτιοανατολικό Λονδίνο με αποτέλεσμα ένα 14χρονο παιδί να χάσει ...

Φόρτωση άρθρων...