Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Πριγκόζιν: Καταργείται η Wagner από την 1η Ιουλίου - Δεν θέλαμε να ανατρέψουμε τον Πούτιν

Πλανήτης

Με ένα βίντεο 11 λεπτών, το οποίο ανέβασε στα social media, έκανε την επανεμφάνισή του ο επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ο Ρώσος στρατιωτικός και επιχειρηματίας δήλωσε ότι στόχος του δεν ήταν να ρίξει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας ότι η ομάδα Wagner θα πάψει να υπάρχει από την 1η Ιουλίου.

Νωρίτερα, το αρχηγείο της παραστρατιωτικής οργάνωσης στη Ρωσία, που έχει την έδρα της στην Αγία Πετρούπολη, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί «κανονικά», «παρά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα».

Νωρίτερα σήμερα, πηγές εντός της Wagner, ανέφεραν ότι η ομάδα συνεχίζει να στρατολογεί μισθοφόρους σε διάφορες περιοχές.

«Η στρατολόγηση συνεχίζεται», δήλωσε στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων TASS υπάλληλος στην πόλη Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 2 Μαΐου

Γεγονότα 1335 - Ο δούκας Όθων της Αυστρίας γίνεται δούκας της Καρινθίας. 1536 - Η βασίλισσα της Αγγλίας, Άννα Μπολέυν, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται κατηγορούμενη για μοιχεία...

Καζακστάν: Πρώην υπουργός σκότωσε στο ξύλο τη γυναίκα του μέσα σε εστιατόριο (βίντεο)

Φρίκη προκαλεί βίντεο που καταγράφει τη φριχτή δολοφονία της συζύγου πρώην υπουργού στο Καζακστάν από τα ίδια του τα χέρια. Η δολοφονία καταγράφεται καρέ καρέ σε ένα σοκαριστικό...

Φόρτωση άρθρων...