Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Προειδοποίηση της Ρωσίας στις ΗΠΑ για την αποστολή επιπλέον όπλων στην Ουκρανία

Πλανήτης

Η Ρωσία προειδοποίησε τις ΗΠΑ για την αποστολή περισσότερων όπλων στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσιγκτον, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ρωσίας.

«Υπογραμμίσαμε ότι είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση, όταν οι ΗΠΑ δίνουν συνεχώς όπλα στην Ουκρανία και ζητήσαμε να μπει ένα τέλος σε αυτήν την πρακτική», ανέφερε ο Ανατόλι Αντόνοφ, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 TV.

Ακόμα, ο Ανατόλι Αντόνοφ έκανε γνωστό ότι μια επίσημη διπλωματική νότα επιδόθηκε στην Ουάσιγκτον, όπου η Ρωσία εξέφραζε τις ανησυχίες της. Επίσης, επισήμανε πως τέτοιες προμήθειες όπλων από τις ΗΠΑ θα επιδεινώσουν περαιτέρω την κατάσταση και θα κλιμακώσουν τη σύρραξη.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Κίεβο, αργά χθες το βράδυ, οι οποίοι υποσχέθηκαν νέα βοήθεια ύψους 713 εκατομμυρίων δολαρίων στην ουκρανική Κυβέρνηση και άλλες χώρες στην περιοχή, που φοβούνται τη ρωσική επιθετικότητα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αντιμέτωπη ακόμα και με κυρώσεις από τις ΗΠΑ η Σιλιάνοφσκα για την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ στέλνουν ηχηρό μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία, το οποίο προστίθεται στις ξεκάθαρες προειδοποιήσεις της Ελλάδας και πιθανότατα θα ακουστεί πιο δυνατά από τον «μ...

Φόρτωση άρθρων...