Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Ο Σοϊλού απειλεί Ελλάδα, Ε.Ε. και Frontex

Πλανήτης

Νέα πρόκληση από την Τουρκία και τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος με δηλώσεις του επιτέθηκε κατά της Frontex, της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ο Σοϊλού τόνισε ότι ο οργανισμός Frontex πρέπει να καταργηθεί και τον χαρακτήρισε τον “μαύρο θεσμό του αιώνα μας”, ενώ επεσήμανε ότι πρέπει να δοθεί ένα μάθημα στον οργανισμό, την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στη Σύσκεψη Αξιολόγησης του 2021 στη Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος, είπε ότι η Τουρκία είναι το απομεινάρι της τελευταίας πραγματικής και κλασικής αυτοκρατορίας που έχει δει ποτέ ο κόσμος.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Σοϊλού, “το πιο σημαντικό ζήτημα φυσικά είναι η καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης ενώ και τα pushback που γίνονται εδώ, ειδικά από την Ελλάδα, είναι ένα σοβαρό πρόβλημα και ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”. Τόνισε ότι πέρυσι καταγράφηκαν δύο θάνατοι και 3 περιπτώσεις εξαφάνισης λόγω των pushback, και πρόσθεσε ότι οκτώ θάνατοι οφείλονται σ’ αυτήν την αιτία, το 2021. “Η Frontex είναι συνεργός σ’ αυτό το έγκλημα αγνοώντας το διεθνές δίκαιο” υπογράμμισε ο Τούρκος ΥΠΕΣ που συνέχισε ζητώντας την κατάργηση του Οργανισμού:

“Η Frontex είναι ο μαύρος θεσμός του αιώνα μας και ένας θεσμός που οι “σκλάβοι” του πρέπει να φορούν μαύρα περιβραχιόνια στα μανίκια τους… Είναι ένας βρώμικος θεσμός. Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός και η Ευρώπη θα λογοδοτήσουν γι’ αυτόν τον οργανισμό. Η Frontex είναι ο πιο βρώμικος θεσμός στον κόσμο. Η Ευρώπη πρέπει να τον καταργήσει” σημείωσε ο Σοϊλού και πρόσθεσε: “Η Frontex είναι ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της πραγματικά μαύρης νοοτροπίας της Ευρώπης στον 21ο αιώνα” .

Παράλληλα, ο Σοϊλού υποστήριξε ότι τα pushback πρέπει να παρακολουθούνται στενά και τόνισε ότι ένα μάθημα πρέπει να δοθεί στην Frontex, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, σύμφωνα με το TRTHaber.com.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 23 Απριλίου

Γεγονότα 1920: Το Εθνικό Τουρκικό Συμβούλιο υπό τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ καταλύει την κυβέρνηση του σουλτάνου Μεχμέτ ΣΤ' και δημοσίευει προσωρινό σύνταγμα. 1944: Εκλογές ...

Τουρκία: Συνελήφθησαν εργαζόμενοι σε φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης για τρομοκρατική δραστηριότητα

Οκτώ δημοσιογράφοι και τουλάχιστον εννέα Τούρκοι που εργάζονται σε φιλοκουρδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, συνελήφθησαν από τις Αρχές της Τουρκίας την Τρίτη, οι οποίοι κατηγορούνται ...

Φόρτωση άρθρων...