Δευτέρα
08 Αυγούστου 2022

Προκαλεί το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών: Απορρίπτουμε τις «παραληρηματικές δηλώσεις» για την επέτειο των Ποντίων

Πλανήτης

Εναντίον της Ελλάδας καταφέρεται το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, για τις δηλώσεις με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για «παραληρηματικές δηλώσεις των ελληνικών αρχών με το πρόσχημα της επετείου των αβάσιμων ισχυρισμών του «Πόντου' και αποσκοπούσαν στην πλήρη διαστρέβλωση της ιστορίας».

Ακόμα, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρει πως «οι ελληνικές Αρχές συνεχίζουν τις παράλογες προσπάθειές τους να παραποιήσουν την ιστορία ενώ κάνει λόγο για προσπάθειες των λόμπι κατά της Τουρκίας να εξαπατήσουν το κοινό, φέρνοντας αυτούς τους μεροληπτικούς ισχυρισμούς στην ημερήσια διάταξη τρίτων χωρών».

Επίσης, το τουρκικό ΥΠΕΞ προσθέτει ότι «οι προσπάθειες αυτές γίνονται για να παραπλανήσουν τις νέες γενιές ενώ δεν θα υπηρετήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα», ενώ συγκρίνει τη Γενοκτονία των Αρμενίων με την Άλωση της Τριπολιτσάς.

«Θα ήταν πιο λογικό για την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα γεγονότα σχετικά με τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που καθιερώθηκαν από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, όπως περιλαμβάνονται στην έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής των Συμμαχικών Δυνάμεων, που διαπράχθηκε από την Ελλάδα κατά την απόπειρα κατοχής και εισβολής του στην Ανατολία», προσθέτει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας. 

Επιπλέον, κάνει λόγο για «βάναυσα εγκλήματα και τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών ομάδων, ιδιαίτερα των Τούρκων, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής της Τριπολιτσάς το 1821».

Τέλος, με προκλητικό τρόπο καλεί την Ελλάδα να εργαστεί από κοινού για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία «αντί να προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα γεγονότα», όπως σημειώνει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο ερευνά σχεδόν 26.000 υποθέσεις ύποπτων εγκλημάτων πολέμου

Η Ουκρανία διερευνά σχεδόν 26.000 ύποπτες υποθέσεις εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου και έχει απαγγείλει κατηγορίες σε 135 άτομα, ...

Κλιμάκωση στην Ταϊβάν: Στέλνει πλοία και αεροσκάφη η Ταϊπέι για να απαντήσει στις στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας

Κλιμακώνεται η ένταση στην Ταϊβάν. Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι έχει αποστείλει πλοία και αεροσκάφη για να αντιδράσουν «καταλλήλως» στις στρατιωτικές ασκήσεις γύρω...