Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Προκαλεί το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών: Απορρίπτουμε τις «παραληρηματικές δηλώσεις» για την επέτειο των Ποντίων

Εναντίον της Ελλάδας καταφέρεται το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, για τις δηλώσεις με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για «παραληρηματικές δηλώσεις των ελληνικών αρχών με το πρόσχημα της επετείου των αβάσιμων ισχυρισμών του «Πόντου' και αποσκοπούσαν στην πλήρη διαστρέβλωση της ιστορίας».

Ακόμα, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρει πως «οι ελληνικές Αρχές συνεχίζουν τις παράλογες προσπάθειές τους να παραποιήσουν την ιστορία ενώ κάνει λόγο για προσπάθειες των λόμπι κατά της Τουρκίας να εξαπατήσουν το κοινό, φέρνοντας αυτούς τους μεροληπτικούς ισχυρισμούς στην ημερήσια διάταξη τρίτων χωρών».

Επίσης, το τουρκικό ΥΠΕΞ προσθέτει ότι «οι προσπάθειες αυτές γίνονται για να παραπλανήσουν τις νέες γενιές ενώ δεν θα υπηρετήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα», ενώ συγκρίνει τη Γενοκτονία των Αρμενίων με την Άλωση της Τριπολιτσάς.

«Θα ήταν πιο λογικό για την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα γεγονότα σχετικά με τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που καθιερώθηκαν από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, όπως περιλαμβάνονται στην έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής των Συμμαχικών Δυνάμεων, που διαπράχθηκε από την Ελλάδα κατά την απόπειρα κατοχής και εισβολής του στην Ανατολία», προσθέτει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας. 

Επιπλέον, κάνει λόγο για «βάναυσα εγκλήματα και τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών ομάδων, ιδιαίτερα των Τούρκων, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής της Τριπολιτσάς το 1821».

Τέλος, με προκλητικό τρόπο καλεί την Ελλάδα να εργαστεί από κοινού για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία «αντί να προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα γεγονότα», όπως σημειώνει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια: Μεγάλες καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων λόγω τεχνικού προβλήματος

Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια της Βρετανίας, καθώς σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις λόγω τεχνικού προβλήματος. Αναστάτωση έχει προκληθεί στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, κα...

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το Aνώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανατρέπει την καταδίκη του γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»

Ακύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν το 2020 για κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σεξουαλικών εγκλημάτων. Πρόκειται για μια εντυπωσι...

Φόρτωση άρθρων...