Ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ για την Ουκρανία προχώρησε σε δηλώσεις μετά την πρόταση του Βλαντίμιρ Πούτιν για απευθείας συνομιλίες με το Κίεβο την Πέμπτη.
Αναδημοσιεύοντας την υποστήριξη του πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας για κατάπαυση του πυρός 30 ημερών, ο Κιθ Κέλογκ δήλωσε: «Ακόμα και ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας το καταλαβαίνει. Όπως έχει πει επανειλημμένα ο Πρόεδρος Τραμπ, σταματήστε τις δολοφονίες! Πρώτα μια άνευ όρων εκεχειρία 30 ημερών και, κατά τη διάρκειά της, συνολικές ειρηνευτικές συνομιλίες. Όχι το αντίθετο».
Παρά το γεγονός ότι ο Πούτιν δεν έχει απορρίψει ρητά την πρόταση για την εκεχειρία, η απάντησή του με την πρόταση για απευθείας συνομιλίες φαίνεται να υποδηλώνει μια έμμεση άρνηση, σύμφωνα το BBC.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε επίσης ότι ο Πούτιν επιθυμεί οι συνομιλίες να επικεντρωθούν στις «βασικές αιτίες» της σύγκρουσης πριν από οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός.
Δείτε την ανάρτηση του Κέλογκ:
New Zealand stands with our partners around the world in supporting a just and lasting peace in Ukraine – starting with a full and unconditional 30-day ceasefire.
Tonight, I joined President @ZelenskyyUa, Prime Minister @Keir_Starmer, President @EmmanuelMacron, and other world…
— Christopher Luxon (@chrisluxonmp) May 10, 2025
Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν - Πούτιν για ειρηνευτικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη
Η πρώτη προσευχή του Πάπα Λέοντα στο Βατικανό: «Τέλος ο πόλεμος, ποτέ ξανά»
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις