Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Qatargate: Εγκρίθηκε το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τη σύζυγο του Παντσέρι

Πλανήτης

Εγκρίθηκε από το ιταλικό δικαστήριο το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για την σύζυγο πρώην βουλευτή της ΕΕ Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, το οποίο είχαν αιτηθεί οι βελγικές αρχές. Παράλληλα, εκκρεμεί η απόφαση για να εκδοθεί στο Βέλγιο και η κόρη του Παντσέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Βέλγοι εισαγγελείς θεωρούν ότι οι δύο γυναίκες είχαν συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο Παντσέρι «είναι ύποπτος για πολιτική παρέμβαση σε μέλη που εργάζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς όφελος του Κατάρ και του Μαρόκου, έναντι πληρωμής», ενώ η σύζυγος και η κόρη του κατηγορούνται ότι γνώριζαν πλήρως τις δραστηριότητές του και ότι βοηθούσαν στη μεταφορά των «δώρων» που έδωσε ο πρέσβης του Μαρόκου στην Πολωνία, Abderrahim Atmoun.

Οι εισαγγελείς στο Βέλγιο επιδιώκουν τη μεταφορά των δύο γυναικών στο Βέλγιο για να αντιμετωπίσουν τις ίδιες κατηγορίες με τους άλλους τέσσερις υπόπτους, μεταξύ των οποίων είναι και η πρώην αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου της ΕΕ Εύα Καϊλή και ο Ιταλός σύντροφός της. Αντιμετωπίζουν έως και πέντε χρόνια φυλάκιση εάν κριθούν ένοχοι, σύμφωνα με τα εντάλματα.

Η υπόθεση της κόρης του Παντσέρι θα εκδικαστεί χωριστά, αύριο, Τρίτη. Και οι δύο βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό στην Μπρέσια της Ιταλίας, ενώ ο Παντσέρι κρατείται στο Βέλγιο.

Ο δικηγόρος της συζύγου του Ευρωβουλευτή είπε ότι η παράδοσή της στις βελγικές αρχές θα παραβίαζε τα ανθρώπινα δικαιώματά της.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 2 Μαΐου

Γεγονότα 1335 - Ο δούκας Όθων της Αυστρίας γίνεται δούκας της Καρινθίας. 1536 - Η βασίλισσα της Αγγλίας, Άννα Μπολέυν, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται κατηγορούμενη για μοιχεία...

Λονδίνο: Με έξι αστυνομικούς και τρία χτυπήματα από taser η σύλληψη του 36χρονου που επιτέθηκε με σπαθί (βίντεο)

Τις δραματικές στιγμές που οδήγησαν στη σύλληψη του 36χρονου ο οποίος την Τρίτη πραγματοποίησε επίθεση με σπαθί στο νοτιοανατολικό Λονδίνο με αποτέλεσμα ένα 14χρονο παιδί να χάσει ...

Φόρτωση άρθρων...