Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Qatargate: Παραμένει στη φυλακή ο Μαρκ Ταραμπέλα

Πλανήτης

Η παράταση της προληπτικής κράτησης του Μαρκ Ταραμπέλα για έναν ακόμη μήνα για την υπόθεση Qatargate αποφασίστηκε έπειτα από συνεδρίαση που πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι δικαστικές Αρχές των Βρυξελλών. Ο ευρωβουλευτής κατηγορείται από τη βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία για εικαζόμενες πράξεις διαφθοράς εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Από την πλευρά του, ο Μαρκ Ταραμπέλα ισχυρίζεται ότι είναι αθώος και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη σε αυτό το σκάνδαλο διαφθοράς.

Όπως είναι γνωστό, μαζί με τον Ταραμπέλα, για την υπόθεση αυτή έχουν κατηγορηθεί, επίσης, ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, πρώην ευρωβουλευτής και ιδρυτής της ΜΚΟ «Fight Impunity», η Εύα Καϊλή, πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο σύντροφός της και πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζόρτζι, καθώς επίσης και οι λομπίστες Νικολό Φιγκά-Ταλαμάνκα και Λούκα Βινσεντίνι, πρώην γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.
Ταραμπέλα και Καϊλή παραμένουν οι μόνοι προφυλακισμένοι για το σκάνδαλο του Qatargate

Ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα συνελήφθη στις 11 Φεβρουαρίου 2023, δύο μήνες μετά τους άλλους κατηγορουμένους.

Ο Λούκα Βισεντίνι αφέθηκε γρήγορα ελεύθερος μετά την ανάκρισή του, ενώ στις 3 Φεβρουαρίου αφέθηκε ελεύθερος και ο Νικολό Φίγκα-Ταλαμάνκα.

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι εξασφάλισε στις 23 Φεβρουαρίου τη μετατροπή της κράτησής του σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Ακόμα, ο Αντόνιο Παντσέρι δήλωσε «μετανοημένος» στις 17 Ιανουαρίου και έτσι ανέλαβε να συνεργαστεί ενεργά με τις Αρχές, παραδεχόμενος ότι έλαβε χρήματα από το Κατάρ για να ευνοήσει τη χώρα αυτή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τον Μαρκ Ταραμπέλα, υποστηρίζοντας ότι του έδωσε ένα ποσό περίπου 140.000 ευρώ για τη «βοήθειά» του σε αυτές τις εγκληματικές πράξεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Δύο ύποπτοι κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους (Videos)

Έφεση κατά της προφυλάκισής τους κατέθεσαν δύο ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση στον πολυχώρο «Crocus City Hall» στη Μόσχα. Ο Αμιρτσόμ Ισλάμοφ και ο πατέρας του Ισροήλ Ισλάμ...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες

Οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Βαλτιμόρης ανασύρθηκαν χθες Τετάρτη, ανακοίνωσαν οι αρχές, την επομένη της τραγικής ...

Φόρτωση άρθρων...