Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Qatargate: Τα πακέτα με τα 700.000 ευρώ που είχε κρύψει ο Παντσέρι στο σπίτι του (εικόνες)

Πλανήτης

Σε νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Qatargate προχωρούν τα βελγικά Μέσα Ενημέρωσης.

Μέσα σε μια βαλίτσα και σε ένα χρηματοκιβώτιο βρήκαν οι Αρχές στο Βέλγιο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην κατοικία του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, όπως αποκαλύπτει ο βελγικός Τύπος, καταγράφοντας το αποτέλεσμα μια πολύμηνης έρευνας που κατέληξε σε τέσσερις συλλήψεις μέχρι τώρα.

Η βελγική εφημερίδα «Le Soir» καταγράφει με λεπτομέρειες την πορεία της έρευνας ως τη στιγμή των συλλήψεων, μεταξύ των οποίων της Εύας Καϊλή και του Αντόνιο Παντσέρι.

Μια ομάδα Βέλγων αστυνομικών μπήκε στην κατοικία του Παντσέρι την ώρα που ο ίδιος απουσίαζε, αναφέρει το ρεπορτάζ. Κάτω από το κρεβάτι βρήκαν μια μαύρη βαλίτσα με ροδάκια μέσα στην οποία υπήρχαν τέσσερα πακέτα με χρήματα. Ήταν 7.601 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, συνολικά 380.050 ευρώ.

Η κατοικία είχε και άλλους «θησαυρούς» για την έρευνα. Μέσα σε ντουλάπα βρέθηκαν άλλα 320.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50, 100 και 200 ευρώ. Οι αστυνομικοί φωτογράφισαν τα πάντα και έφυγαν χωρίς να αφήσουν ίχνη.

Το ρεπορτάζ καταγράφει με λεπτομέρειες το δίκτυο των σχέσεων ανάμεσα στους συλληφθέντες, τις διαδρομές του χρήματος και της επιρροής ανάμεσα στο Κατάρ, το Μαρόκο και το Βέλγιο, αλλά και τις κινήσεις των βελγικών αρχών που έδρασαν διακριτικά και με ταχύτητα για τις συλλήψεις.

Ακόμα, καταγράφεται και ο ρόλος κλειδί του υπουργού Εργασίας του Κατάρ, Αλί μπεν Σαμίχ Αλ-Μαρί, τον οποίο συνάντησαν με αυτή την ιδιότητα πολλοί από τους εμπλεκόμενους στις Βρυξέλλες.

Δείτε τη φωτογραφία που δημοσίευσε η Le Soir:

Qatargate: Τα πακέτα με τα 700.000 ευρώ που είχε κρύψει ο Παντσέρι στο σπίτι του

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...