Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Reuters: Η Τουρκία θα εγκρίνει τις επόμενες ημέρες την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Πλανήτης

Θετική φαίνεται πως είναι η Άγκυρα αναφορικά με την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και σύμφωνα με αξιωματούχους από την Τουρκία αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανάψει το «πράσινο φως».

Σύμφωνα με όσα είπαν στο Reuters, όπου δημοσιεύει και το σχετικό ρεπορτάζ, το τουρκικό κοινοβούλιο αναμένεται να επικυρώσει την ένταξη της Φινλανδίας, πριν κλείσει στα μέσα Απριλίου για εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου.

 Όπως έχει ανακοινώσει η Τουρκία μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να φτάσει στη χώρα ο Φινλανδός πρόεδρος για να συζητήσει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ενταξιακή πορεία της χώρας του στην Ευρωατλαντική συμμαχία.

«Οι διμερείς σχέσεις και η αίτηση ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα συζητηθούν στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κωνσταντινούπολη», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Από την άλλη υπάρχει κατήφεια από την πλευρά της Σουηδίας, καθώς όπως φαίνεται υπάρχει καθυστέρηση στη δική της διαδικασία ένταξης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο προξενείο του Ιράν (Videos)

Στη σύλληψη του άνδρα που απειλούσε να ανατιναχθεί στο Παρίσι προχώρησαν οι γαλλικές Αρχές. Ισχυρές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή, ενώ είχε διακοπεί η ...

Φόρτωση άρθρων...