Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Ρωσία: Έκρηξη σε μηχανή πυραύλου - εκτίμηση για 50 νεκρούς

Πλανήτης

Τεράστια έκρηξη σημειώθηκε στη Νότια Ρωσία, όταν σε δοκιμαστική λειτουργία πτήσης πυραύλου ξέσπασε φωτιά η μηχανή.

Το περιστατικό συνέβη στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ashuluk, λίγο μετά το μεσημέρι ενώ αφού ξέσπασε η φωτιά, ακολούθησαν διαδοχικές εκρήξεις. Οι Αρχές έχουν εκκενώσει τις γύρω περιοχές και 600 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Στην περιοχή έσπευσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όπως αναφέρει το RIA Novosti.

Αρχικά, στη δοκιμαστική πτήση φαίνεται να ξέσπασε φωτιά στη μηχανή του πυραύλου και στη συνέχεια σημειώθηκαν εκρήξεις, χωρίς να έχει τραυματιστεί, ωστόσο κάποιος τεχνικός της βάσης, σύμφωνα με όσα αναφέρει το RIA Novosti.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, από την έκρηξη έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 50 άνθρωποι πληροφορία όμως που δεν επιβεβαιώνει το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ashuluk, γίνονται συχνά δοκιμές πτήσης πυραύλων και είναι μια από τις βασικές βάσεις της αεροπορίας. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί αρκετά ατυχήματα.

Το τελευταίο σοβαρό δυστύχημα έγινε το 2011, όταν σημειώθηκε έκρηξη σε μια δοκιμαστική πτήση πυραύλου με αποτέλεσμα 8 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Σε αντίστοιχο ατύχημα, το 2013, είχαν σκοτωθεί 2 άτομα της στρατιωτικής υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Κατακλυσμός» σε Βέλγιο, Γαλλία και Γερμανία - Προβλήματα στο οδικό δίκτυο και σε κατοικίες

Μεγάλες υλικές ζημιές στο Βέλγιο, τη Γερμανία και τη Γαλλία προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές του τελευταίου 24ώρου. Στο Βέλγιο, η περιοχή της Λιέγης επλήγη ιδιαίτερα, τη νύχτ...

Βόρεια Μακεδονία: Επαναληπτικές εκλογές σε επτά εκλογικά τμήματα στις 22 Μαΐου – Αντιδρά το αλβανικό κόμμα

Επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές σε επτά εκλογικά τμήματα της Βόρειας Μακεδονίας θα διεξαχθούν την Τετάρτη 22 Μαΐου αποφάσισε το εκλογοδικείο της χώρας, λόγω παρατυπιών που σημειώ...

Φόρτωση άρθρων...