Κυριακή
09 Ιουνίου 2024

Ρωσία: Η Βουλή ενέκρινε το αίτημα του Πούτιν για χρήση του στρατού στο εξωτερικό

Πλανήτης

Η Ρωσική Άνω Βουλή έδωσε την έγκρισή της στον Βλαντιμίρ Πούτιν να αναπτύξει στρατό στο εξωτερικό μετά από αίτημα που κατέθεσε με φόντο την κρίση στην Ουκρανία.

Η αποστολή αυτή ονομάστηκε «ειρηνευτική αποστολή» στις δύο υπό απόσχιση περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

Η απόφαση είναι άμεσης ισχύος, τόνισε βουλευτής που έλαβε μέρος στη συζήτηση.

Για 10.000 ρώσους στρατιώτες που βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία μιλούν ουκρανικές στρατιωτικές πηγές, λίγες ώρες αφότου ο ρώσος πρόεδρος έδωσε έδωσε εντολή να μεταφερθούν «ειρηνευτικές δυνάμεις» στις περιοχές όπου οι αυτονομιστές έχουν τον έλεγχο.

Λίγες ώρες μετά τη δήλωση του υπουργού Υγείας της Βρετανίας, Σαγίντ Τζαβίντ ότι η ρωσική εισβολή έχει ξεκινήσει ήδη στην Ουκρανία, στρατιωτικές πηγές του Κιέβου ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση της Μόσχας έχει ήδη αναπτύξει μέσα σε διάστημα 12 ωρών 10.000 στρατιώτες σε περιοχές που ελέγχονται από φιλορώσους αυτονομιστές.

Η ίδια πηγή που έχει διασυνδέσεις με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας ανέφερε ότι 6.000 ρώσοι στρατιώτες είναι ήδη στο Ντονέτσκ, 5.000 χιλιάδες στο Λουγκάνσκ και 1.500 στην πόλη Χορλίβκα.

«Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να είχε κινηθεί τόσο γρήγορα – αλλά είχε πολύ χρόνο να προετοιμαστεί» πρόσθεσε η ίδια πηγή. Ωστόσο, η  Μόσχα διαψεύδει ότι έχει προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση, «προς το παρόν», επιμένοντας ότι αυτό θα συμβεί μόνον αν υπάρξει «απειλή».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συγκλονίζει η σύζυγος του παρουσιαστή του BBC – «Έχασα τον υπέροχο, αστείο, ευγενικό και λαμπρό σύζυγό μου»

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 67χρονου παρουσιαστή του BBC, Michael Mosley. Ο Βρετανός παρουσιαστής αγνοούνταν από την περασμένη Τετάρτη και το πρωί της ...

Σύμη: Πρώτη είδηση στα βρετανικά ΜΜΕ ο εντοπισμός της σορού του παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ

Πρώτη είδηση στα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης έχει γίνει η είδηση του εντοπισμού της σορού που ανήκει στον εξαφανισμένο παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ. Οι τίτλοι των μεγαλύτερων ειδησεογραφ...

Φόρτωση άρθρων...