Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Ρωσία: «Καταστρέψαμε αποθήκες με αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα»

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται πως κατέστρεψαν αποθήκη με αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα στην Ουκρανία.πύραυλοι του Kalibr έπληξαν μια αποθήκη όπλων στην περιοχή Zαπορίζια της Ουκρανίας που φιλοξενούσε όπλα από τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Το ρωσικό υπουργείο ανέφερε ότι η αεροπορία κατέστρεψε 59 ουκρανικούς στρατιωτικούς στόχους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ακόμα, πρόσθεσε ότι οι πύραυλοι «κατέστρεψαν υπόστεγα με μια μεγάλη παρτίδα ξένων όπλων και πυρομαχικών που έδωσαν στα ουκρανικά στρατεύματα οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες».



Σύμφωνα με το Reuters δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί ο ρωσικός ισχυρισμός, ο οποίος δεν ανέφερε ποια είδη όπλων φιλοξενούνταν στα υπόστεγα.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο αποστολής δικών τους δυνάμεων στην Ουκρανία, αλλά η Ουάσιγκτον και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της έχουν προμηθεύσει μεγάλες ποσότητες όπλων στο Κίεβο, συμπεριλαμβανομένων drones και αντιαεροπορικών και αντιαρματικών πυραύλων.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 15 Μαΐου

Γεγονότα 1536: Η Άννα Μπολέιν, βασίλισσα της Αγγλίας δικάζεται στο Λονδίνο και καταδικάζεται σε θάνατο για προδοσία, μοιχεία και αιμομιξία. 1648: Υπογράφεται η Συνθήκη της Βε...

Ρόμπερτ Φίτσο: Επιτυχημένη η επέμβαση στην κοιλιακή χώρα - Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος δέχτηκε πυροβολισμούς στην πόλη Χάντλοβα της κεντρικής Σλοβακίας, τη στιγμή που συν...

Φόρτωση άρθρων...