Κυριακή
02 Οκτωβρίου 2022

Ρωσία: Ξεκίνησε η επιστράτευση - Δραματικοί αποχαιρετισμοί οικογενειών (Videos)

Πλανήτης

Δραματικές είναι οι ώρες στη Ρωσία, καθώς ξεκίνησε η μερική επιστράτευση. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας είπε στο διάγγελμά του ότι η απόφαση ελήφθη «για να προστατεύσουμε τη μητέρα-πατρίδα, την κυριαρχία και την εδαφικής της ακεραιότητά της καθώς και την ασφάλεια των πολιτών».

Βίντεο που αναρτώνται στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν άνδρες να αγκαλιάζουν τις οικογένειές τους και τις αποχαιρετούν κλαίγοντας. 

Οι ίδιοι επιβιβάζονται σε λεωφορεία για να μεταφερθούν στο μέτωπο του πολέμου.

Συλλαμβάνουν άνδρες στις διαδηλώσεις και τους δίνουν φύλλα πορείας

Σύμφωνα με ξένα Mέσα Eνημέρωσης, η Ρωσία αναγκάζει όσους συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων, χθες, να ενταχθούν στην πολεμική προσπάθεια, παραδίδοντάς τους φύλλα πορείας ενώ βρίσκονταν στα αστυνομικά τμήματα.

Υπολογίζεται ότι 1.400 άτομα συνελήφθησαν, καθώς ξέσπασαν ταραχές σε όλη τη χώρα λόγω της διαταγής επιστράτευσης του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η ανεξάρτητη ομάδα παρακολούθησης OVD-Info δήλωσε ότι τουλάχιστον τέσσερα αστυνομικά τμήματα στη Μόσχα επιστράτευαν τους διαδηλωτές απευθείας στο στρατό, δήλωσε στο CNN η εκπρόσωπος Μαρία Κουζνέτσοβα.

Μετά το διάγγελμα Πούτιν, έχουν ακολουθήσει δραματικές ώρες στη Ρωσία, με τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους διαμαρτυρόμενος για την εξέλιξη αυτή, τις γυναίκες να λένε πως «θα σπάσουν τα πόδια των συζύγων τους» για να μην τους επιτραπεί να πάνε στην Ουκρανία, ενώ άλλες, όταν τους επισημαίνεται πως «αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί το μέλλον της χώρας», απαντούν «ποιο μέλλον... εδώ δεν έχουμε ούτε παρόν».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κύπρος: Ξεκάθαρο μήνυμα Αναστασιάδη - «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια αλλά δεν πρόκειται να παρασυρθούμε στα όσα επικαλείται η Τουρκία»

Στις τουρκικές απειλές απάντησε με έντονο ύφος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης τονίζοντας πως «δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια» ενώ διαβεβα...