Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Ρωσία – Μάστιγα οι «τσαρλατάνοι» που υπόσχονται «θαυματουργές θεραπείες» για τον κορωνοϊό

Πλανήτης

Δραματική είναι η κατάσταση στη Ρωσία με τους αριθμούς των θυμάτων από κορωνοϊό να έχουν φτάσει τους 1.002 μέσα σε μία ημέρα, πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας.

Τη στιγμή που οι θάνατοι αυξάνονται διαρκώς και τα ποσοστά εμβολιασμού είναι μόλις 40% υπάρχουν πολλοί που προτιμούν να πιστεύουν στους «τσαρλατάνους» αντί για τους επιστήμονες.

Η μία «πυροβολεί» τον κορωνοϊό με σφαίρες από άλατα και τσουκνίδα, ο άλλος προτείνει για προστασία τη βότκα, ως εισπνεόμενο «φάρμακο»…

Οι τσαρλατάνοι αρνούνται τον εμβολιασμό και υπόσχονται στιγμιαία γιατρειά με διαδικτυακές συνεδρίες, με αναμμένα κεριά, με αυγά, ακόμα και αγκαλιές με δέντρα.

Το φαινόμενο είναι τόσο διαδεδομένο στη Ρωσία, που ακόμη και άνθρωποι που ασχολούνται με τον μυστικισμό προειδοποιούν τον κόσμο να μην πιστεύει σε «μαγικές λύσεις».

Οι … ειδικοί με τα γιατροσόφια «ψαρεύουν» τα θύματα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και όσο οι άνθρωποι πιστεύουν στις μαγικές λύσεις και όχι στην ιατρική επιστήμη τόσο πιο πλούσιοι γίνονται οι απατεώνες.

Κι όλα αυτά την ώρα που στη Ρωσία καθημερινά καταγράφονται νέα ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού με τις νέες μολύνσεις να φτάνουν τις 30.000. Οι θάνατοι από την αρχή της πανδημίας ξεπερνούν τις 200.000 ενώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων πλησιάζει μόλις στο 40%.

Ο ρυθμός των εμβολιασμών είναι τόσο αργός, που ο δήμος της Μόσχας ανακοίνωσε χρηματικό βοήθημα ύψους 120 ευρώ για κάθε κάτοικο άνω των 65 ετών που θα εμβολιαστεί για πρώτη φορά ή θα κάνει αναμνηστική δόση έως το τέλος του χρόνου.

Προς το παρόν πάντως δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση, ενώ οι τσαρλατάνοι του Ίντερνετ συνεχίζουν το έργο τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...