Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Ρωσία: Μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για τη νίκη των Σοβιετικών επί των Ναζί

Με μία μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία γιόρτασε η Μόσχα τα 78 χρόνια από τη συντριβή της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να στρέφεται εναντίον της Δύσης και να την κατηγορεί ότι επιχειρεί να καταστρέψει τη Ρωσία.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας εκτίμησε ότι ο κόσμος βρίσκεται σε «ένα σημείο καμπής» και κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι ενορχηστρώνουν έναν «πόλεμο» εναντίον της χώρας του.

«Θέλουμε ένα ειρηνικό μέλλον», υποστήριξε κατά την ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία για την Ημέρα της Νίκης. Και πρόσθεσε: «Ο πολιτισμός βρίσκεται και πάλι σε ένα σημείο καμπής. Εναντίον της πατρίδας μας έχει εξαπολυθεί πραγματικός πόλεμος. Απωθήσαμε τη διεθνή τρομοκρατία, θα προστατεύσουμε τους κατοίκους του Ντονμπάς, θα εγγυηθούμε την ασφάλειά μας».

Στη διάρκεια της δεκάλεπτης ομιλίας του ο Ρώσος Πρόεδρος επανέλαβε γνωστά μηνύματα στα οποία έχει αναφερθεί επανειλημμένα στη διάρκεια των 15 μηνών μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι «δυτικές ελίτ» σπέρνουν ρωσοφοβία και επιθετικό εθνικισμό, ενώ ο ουκρανικός λαός έχει γίνει «όμηρος ενός κρατικού πραξικοπήματος» και των φιλοδοξιών της Δύσης.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η Ρωσία επιθυμεί «ένα ειρηνικό μέλλον» και σημείωσε ότι όλη η χώρα στηρίζει «την ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως χαρακτηρίζει η Μόσχα την εισβολή στην Ουκρανία.

Βαλλιστικοί πύραυλοι και ένα τανκ
Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 500 Ρώσοι στρατιώτες που πολέμησαν στην Ουκρανία βρίσκονταν στην Κόκκινη Πλατεία σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Στην παρέλαση παρουσιάστηκαν βαλλιστικοί πύραυλοι αλλά μόνο ένα τανκ, σχολίασαν παρατηρητές.

Για δεύτερη φορά από τον αρχή του πολέμου στην Ουκρανία και μία μόλις εβδομάδα μετά την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο ακυρώθηκε η πτήση μαχητικών αεροσκαφών, αν και φέτος ο ουρανός πάνω από τη Μόσχα ήταν πεντακάθαρος.

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ο Πούτιν κάλεσε τους στρατηγούς που πήραν μέρος στην παρέλαση και συνομίλησε μαζί τους.

Την ίδια ώρα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν βίντεο που δείχνει το μήνυμα «Νικήσαμε το 45, θα νικήσουμε και τώρα» να προβάλλεται πάνω στον Λευκό Οίκο, στην έδρα του ΟΗΕ και στο Ράιχσταγκ στη Γερμανία.

Ο εορτασμός της επετείου, έγινε μετά από ένα κύμα επιδρομών εντός της Ρωσίας αυτόν τον μήνα – συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης με drones, στο Κρεμλίνο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το Aνώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανατρέπει την καταδίκη του γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»

Ακύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν το 2020 για κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σεξουαλικών εγκλημάτων. Πρόκειται για μια εντυπωσι...

Σαν σήμερα - 25 Απριλίου

Γεγονότα 1792: Ο πρώτος άνθρωπος που εκτελείται στην γκιλοτίνα είναι ο Νικολά Πελετιέ, φερόμενος ως δολοφόνος και κλέφτης. 1850: Ο ιδρυτής του πρακτορείου Reuters, Πάουλ Γιού...

Αυστραλία: Χειροπέδες σε πέντε εφήβους συνεργάτες του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε εκκλησία στο Σίδνεϊ

Συνελήφθησαν πέντε έφηβοι ηλικίας 14 έως 17 ετών από την αστυνομία της Αυστραλίας μετά από μεγάλη επιχείρηση σε περιοχή του Σίδνεϊ σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τη...

Φόρτωση άρθρων...