Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ρωσία: Νεκροί οι 15 επιβαίνοντες του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους που συνετρίβη

Αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε στη Ρωσία. Οι ρωσικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσαν ότι είναι νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες στο στρατιωτικό αεροσκάφος που συνετρίβη μετά την απογείωσή του, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Συνολικά δεκαπέντε άτομα επέβαιναν σε μεταγωγικό αεροσκάφος το οποίο έπιασε φωτιά στον αέρα και έπεσε στην περιοχή Ιβάνοβο βορειοανατολικά της Μόσχας.
Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το αεροσκάφος IL-76 να κατεβαίνει προς το έδαφος με έναν από τους κινητήρες του να καίγεται. Άλλα πλάνα δείχνουν μαύρο καπνό να υψώνεται από το σημείο της συντριβής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ένας από τους κινητήρες του αεροπλάνου έπιασε φωτιά, με επιτροπή των ρωσικών δυνάμεων αεροδιαστημικής να έχει κληθεί να εντοπίσει τα αίτια.

Το κανάλι 112 Telegram ανέφερε, χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές του, ότι το IL-76 συνετρίβη σε δάσος κοντά στο αεροδρόμιο Σεβερνί. Το κανάλι, το οποίο έχει διασυνδέσεις με τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν θύματα από τη συντριβή και ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν φτάσει στο σημείο. 

Νέο βίντεο που κυκλοφόρησε, παρουσιάζει - σύμφωνα με αναφορές - τον κατεστραμένο από τη φωτιά κινητήρα να αποκολλάται από το αεροσκάφος και να πέφτει στο έδαφος, λίγο πριν τη συντριβή.

Η συντριβή λαμβάνει χώρα εβδομάδες μετά τη συντριβή αεροσκάφους IL-76, το οποίο η Μόσχα ισχυρίστηκε ότι μετέφερε δεκάδες Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου, κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Η περιοχή Ιβάνοβο βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 700 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ - Κοντά στα 7 δισ. δολάρια η αξία τους

Διακόπτει όλες τις εξαγωγές προς το Ισραήλ και τις εισαγωγές από την ίδια χώρα η Τουρκία, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Bloomberg δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, χωρίς να έχει υπάρξε...

Τραμπ: Δεν δεσμεύεται ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών σε περίπτωση ήττας

Aρνήθηκε o Ντόναλντ Τραμπ να δεσμευτεί ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών στις ΗΠΑ τον προσεχή Νοέμβριο, στις οποίες θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον Τζο Μπάι...

Columbia: Πρόταση μομφής κατά της προέδρου από καθηγητές γιατί κάλεσε την Αστυνομία για τους διαδηλωτές

Η ένωση καθηγητών πανεπιστημίου του Columbia καταθέτει πρόταση μομφής κατά της προέδρου του Columbia Minouche Shafik γιατί κάλεσε την Αστυνομία για να σπάσει την κατάληψη των φιλοπ...

Φόρτωση άρθρων...