Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ρωσία: Προσφυγή είκοσι ολιγαρχών στο Συμβούλιο της Ευρώπης ενάντια στις κυρώσεις

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης προσφεύγουν πάνω από είκοσι επιχειρηματίες, πολιτικοί και άλλα άτομα που συνδέονται με τη ρωσική Κυβέρνηση και τους έχουν επιβληθεί κυρώσεις μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, ανάμεσά τους είναι και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι, στον οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις τον Μάρτιο επειδή φέρεται να επωφελήθηκε από τους στενούς δεσμούς του με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Θυμίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ολιγάρχες οδηγούν την Ευρωπαϊκή Ένωση στα δικαστήρια για τις κυρώσεις – και πολλοί έχουν κερδίσει τις νομικές μάχες στο παρελθόν.

Για παράδειγμα, το δικαστήριο τάχθηκε στο πλευρό του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, πρώην Προέδρου της Ουκρανίας που φλερτάρει τη Ρωσία για χρόνια, το 2019. Οι προσφυγές υποβλήθηκαν στο Γενικό Δικαστήριο, το δεύτερο υψηλότερο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα.

Είναι πιθανό να ακολουθήσουν περισσότεροι την ίδια μέθοδο, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει ήδη επιβάλει δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε πάνω από 1.100 άτομα και περισσότερες από 80 εταιρείες και οντότητες. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΟΗΕ: Με «θετικό πνεύμα» βλέπει η Χαμάς την πρόταση για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ

Επτά μήνες από την έναρξη του καταστροφικού πολέμου στη Μέση Ανατολή, η Χαμάς συνεχίζει να μελετά, με «θετικό πνεύμα», την πρόσφατη πρόταση κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ στη Λω...

Φόρτωση άρθρων...