Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Σαλμάν Ρουσντί: Τι αναφέρει το Ιράν για την επίθεση

Πλανήτης

Τρεις ημέρες μετά τη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι εναντίον του συγγραφέα Σαλμάν Ρουσντί, το Ιράν ισχυρίστηκε ότι για την παρ’ ολίγο δολοφονία του ευθύνεται ο ίδιος ο συγγραφέας και όχι το καθεστώς που τον είχε επικηρύξει.

Ενώ ο συγγραφέας βγήκε από τον αναπνευστήρα, παρουσιάζει βελτίωση και επικοινωνεί με τους οικείους του, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε δύο πράγματα.

Πρώτον ότι ο κυβέρνηση της Τεχεράνης έμαθε από δημοσιεύματα το όνομα του νεαρού που τον μαχαίρωσε, κατά συνέπεια δε φέρει ευθύνη για ό,τι έγινε.

Δεύτερον, ότι ευθύνεται ο Ρουσντί γιατί με γραπτά του πέρασε την κόκκινη γραμμή, προσέβαλε τα ιερά και τα όσια του Ισλάμ, προκαλώντας την οργή των μουσουλμάνων.

Δηλαδή, το καθεστώς λέει ότι για το μαχαίρωμά του ευθύνεται το θύμα και όχι ο θύτης.

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: 38χρονος καταδικάστηκε σε 5 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας επειδή μίλησε κατά του πολέμου στην Ουκρανία

Ένας Ρώσος καταδικάστηκε σήμερα σε πέντε χρόνια καταναγκαστικής εργασίας στην Ρωσία με την κατηγορία της «διάδοσης ψευδών πληροφοριών» για τον ρωσικό στρατό, επειδή κατά την διάρκε...

Σαν σήμερα - 23 Απριλίου

Γεγονότα 1920: Το Εθνικό Τουρκικό Συμβούλιο υπό τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ καταλύει την κυβέρνηση του σουλτάνου Μεχμέτ ΣΤ' και δημοσίευει προσωρινό σύνταγμα. 1944: Εκλογές ...

Φόρτωση άρθρων...