Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα - 21 Οκτωβρίου

Γεγονότα 

1825: Δημοσιεύεται για πρώτη φορά στη Γενική Εφημερίδα της Ελλάδος ένα ποίημα. Πρόκειται για τον «Ύμνο εις την Ελευθερία» του Διονυσίου Σολομού , που μετά την απελευθέρωση θα γίνει ο εθνικός ύμνος της χώρας.

1879: Ο Τόμας Έντισον δοκιμάζει με επιτυχία τον πρώτο ηλεκτρικό λαμπτήρα πυράκτωσης, ο οποίος λειτουργεί 13½ ώρες προτού σβήσει.

1992: Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Σαμαράς, ανακοινώνει την παραίτησή του από βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη διαφωνία του με την Κυβέρνηση στο θέμα των Σκοπίων.

Γεννήσεις

1833: Άλφρεντ Μπέρνχαρντ Νομπέλ, Σουηδός χημικός, μηχανικός, εφευρέτης, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, που αθλοθέτησε τα ομώνυμα βραβεία, τα οποία απονέμονται κάθε χρόνο στην επέτειο του θανάτου του.

1907: Νίκος Εγγονόπουλος, Έλληνας ζωγράφος και ποιητής, ο κυριότερος εκφραστής του σουρεαλισμού στη χώρα μας.

1917: Ντίζι Γκιλέσπι, Αμερικανός τρομπετίστας της τζαζ, από τους δημιουργούς του ρυθμού be-bop.

1946: Γεννιέται στο Οχάιο των ΗΠΑ ο Έρικ Λι Περκχάιζερ, γνωστότερος υπό το ψευδώνυμο Lux Interior. Τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των Cramps, υπήρξε ισόβιος ηγέτης του γκρουπ έως τον πρόωρο θάνατό του το 2009.

Θάνατοι

1969: Τζακ Κέρουακ, Αμερικανός συγγραφέας, εμβληματική μορφή του κινήματος των μπίτνικ.

1984: Πεθαίνει ο Γάλλος σκηνοθέτης Φρανσουά Τρυφώ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Φόρτωση άρθρων...