Δευτέρα
15 Δεκεμβρίου 2025

Σαρδέλες πλακί

Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό σαρδέλες

- 400 γραμμάρια κολοκυθάκια σε ροδέλες

- 3 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες

- 2 σκελίδες σκόρδου

- 500 γραμμάρια ντομάτες σε ροδέλες

- 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

- 125 ml ελαιόλαδο

- 75 ml λευκό ξηρό κρασί

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις σαρδέλες. Αλείφετε ένα ταψάκι με ελαιόλαδο και στρώνετε σε μια στρώση τα κολοκυθάκια. Τα αλατοπιπερώνετε και απλώνετε από πάνω τους τα κρεμμύδια και τις μισές ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε ξανά και στρώνετε τις σαρδέλες, το σκόρδο, το μαϊντανό και τις υπόλοιπες ντομάτες.

Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το κρασί, προσεκτικά, ώστε να παραμείνουν οι σαρδέλες καλυμμένες με τα υλικά που τοποθετήθηκαν τελευταία. Αλατοπιπερώνετε και βάζετε το ταψάκι σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Το φαγητό αυτό μπορεί να μαγειρευτεί και στην κατσαρόλα (κατά προτίμηση σε ταβά) ως πλακί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοκκινιστό κουνουπίδι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κουνουπίδι (σε φουντίτσες) - 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (τριμμένο) - 1 κουταλά...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι

Για ταψί 38Χ28 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια φύλλο κανταΐφι - 300 γραμμάρια φέτα (τριμμένη) - 300 ...

Φόρτωση άρθρων...