Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Σε Λευκορώσο ακτιβιστή, αντίπαλο του Πούτιν, το Νόμπελ Ειρήνης 2022

Πλανήτης

Στον Λευκορώσο υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πολιτικό ηγέτη και κρατούμενο Άλες Μπιαλιάτσκι καθώς και σε δύο οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη ρωσική Memorial και την ουκρανική Center for Civil Liberties απονέμενεται το φετινό Νόμπελ Ειρήνης, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Νορβηγικής Επιτροπής Νόμπελ, Μπέριτ Ράις Άντερσεν από το Νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ στο Όσλο.

Με το φετινό Νόμπελ Ειρήνης, η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ «επιθυμεί να τιμήσει τρεις εξαιρετικούς πρωταθλητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της ειρηνικής συνύπαρξης στις γειτονικές χώρες Λευκορωσία, Ρωσία και Ουκρανία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι τρεις φετινοί Νομπελίστες «έχουν κάνει εξαιρετική προσπάθεια για να τεκμηριώσουν τα εγκλήματα πολέμου, τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την κατάχρηση εξουσίας. Μαζί καταδεικνύουν τη σημασία της κοινωνίας των πολιτών για την ειρήνη και τη δημοκρατία» αναφέρει στο σκεπτικό της απόφασης η Επιτροπή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ε.Ε: «Πράσινο» για κυρώσεις εναντίον του Ιράν

Σε πολιτική συμφωνία για επέκταση του καθεστώτος των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης εναντίον του Ιράν, κατέληξαν οι 27 υπουργοί Εξωτερικών, που συνεδρίασαν τη Δευτέρα στο Λουξεμβού...

Ρωσία: Προειδοποίηση για διαρροή ραδιενέργειας σε ποταμό - Νερά πλημμυρών κατευθύνονται σε ορυχείο ουρανίου

Ρώσοι περιβαλλοντολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας καθώς τα νερά της πλημμύρας πλησιάζουν σε ορυχείο ουρανίου στην περιοχή Κουργκάν στα βουν...

Φόρτωση άρθρων...