Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Φονικοί σεισμοί: Ξεπέρασαν τις 36.000 οι νεκροί από τους σε Τουρκία και Συρία

Πλανήτης

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία και τη Συρία από τους φονικούς σεισμούς της περασμένης Δευτέρας. 

Περισσότεροι από 36.000 είναι οι άνθρωποι που έχουν χάσει τις ζωές τους στις δύο χώρες, με τον τραγικό απολογισμό να αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω όσο περνούν οι ώρες.

Oι νεκροί στην Τουρκία έχουν φτάσει τις 31.643, σύμφωνα με την AFAD, την αρμόδια υπηρεσία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Στη Συρία, στις περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες, οι νεκροί έχουν φτάσει στις 3.200, σύμφωνα με την ομάδα διάσωσης «Λευκά Κράνη».

Στις περιοχές που ελέγχονται από τον Μπασάρ αλ-Άσαντ, οι νεκροί είναι 1.414, με βάση τις αναφορές κυβερνητικών αξιωματούχων.

«Η φάση των διασώσεων φτάνει στο τέλος της»

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο από την πλευρά του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τη βοήθεια στους σεισμόπληκτους, Μάρτιν Γκρίφιθς, η φάση των διασώσεων φτάνει στο τέλος της.

«Αυτή τη στιγμή, προτεραιότητα έχει να παρέχουν στους σεισμόπληκτους καταφύγιο, φαγητό, εκπαίδευση και ψυχολογική βοήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκρίφιθς.

«Αυτό που είναι το πιο εντυπωσιακό εδώ, είναι ότι ακόμη και στο Χαλέπι, το οποίο έχει υποφέρει τόσο πολύ αυτά τα πολλά χρόνια, αυτή η στιγμή ήταν σχεδόν το χειρότερο που έχουν βιώσει αυτοί οι άνθρωποι», ανέφερε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην πληγείσα πόλη.

Ακόμα, ο Γκρίφιθς τόνισε ότι «τα Ηνωμένα Έθνη θα μεταφέρουν βοήθεια από τις κυβερνητικά ελεγχόμενες περιοχές της Συρίας στα βορειοδυτικά της χώρας που ελέγχονται από τους αντάρτες και έχουν επίσης καταστραφεί από τους σεισμούς».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Deutsche Welle: Ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου ετοιμάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η ισραηλινή κυβέρνηση βλέπει με ανησυχία προς τη Χάγη. Εκεί είναι η έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο, όπως λέγεται, ετοιμάζει μέσα στην εβδομάδα διεθνές ένταλ...

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δε θα δεχθώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι ...

Ντόναλντ Τραμπ: Παρενέβη «στον αέρα» του FOX και εκθείασε την αστυνομία για την εκκένωση στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD) εκθείασε ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, για την απομάκρυνση φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών από κτίριο του Πανεπιστημ...

Φόρτωση άρθρων...