Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Ινδονησία: Τουλάχιστον 44 νεκροί (χάρτες&video)

Σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο νησί Ιάβα της Ινδονησίας. Το επίκεντρο της ισχυρής σεισμικής δόνησης ήταν στη δυτική Ιάβα ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα.

Για τουλάχιστον 44 νεκρούς έκανε λόγο στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αξιωματούχος, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό. «Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν. Εκατοντάδες, ίσως ακόμη και χιλιάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. Αυτή τη στιγμή, 44 άνθρωποι είναι νεκροί», δήλωσε ο Άνταμ, εκπρόσωπος των αρχών της πόλης Σιαντζούρ.

Ένα νοσοκομείο, οικοτροφείο και εμπορικά καταστήματα της πόλης έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από το σεισμό, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία δημοσιοποίησαν φωτογραφίες πολλών κτιρίων της Σιαντζούρ, οι σκεπές των οποίων έχουν καταρρεύσει.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί, καθώς πολίτες ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια.

«Καλούμε τους ανθρώπους να παραμείνουν προς το παρόν έξω από τα κτίρια, δεδομένου ότι μπορεί να υπάρξουν μετασεισμοί», δήλωσε στους δημοσιογράφους η διευθύντρια της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Ινδονησίας, Ντβικορίτα Καρναβάτι.

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Ινδονησία: Τουλάχιστον 44 νεκροί

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

New York Times: Η λάθος εκτίμηση που οδήγησε στην κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Ισραηλινοί αξιωματούχοι υπολόγισαν λανθασμένα τη σοβαρότητα της απάντησης του Ιράν στο χτύπημα της 1ης Απριλίου σε κτίριο στη Δαμασκό, στο οποίο σκοτώθηκαν αρκετοί διοικητές του τω...

Φον ντερ Λάιεν: Είναι καιρός για ευρωπαϊκή αφύπνιση για την άμυνα και την ασφάλεια

«Οι ιρανικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται μεμονωμένα», ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Άμυν...

Γαλλία: Εκκενώνεται η μεγαλύτερη κατάληψη της χώρας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Η μεγαλύτερη κατάληψη στη Γαλλία -που φιλοξενούσε έως και 450 μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι νόμιμα στη χώρα, σύμφωνα με τις ενώσεις- βρίσκεται από σήμερα το πρωί ...

Φόρτωση άρθρων...