Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Εφιάλτης χωρίς τέλος σε Τουρκία και Συρία: Πάνω από 11.000 οι νεκροί - «Παράθυρο 72 ωρών» για τη διάσωση επιζώντων

Πλανήτης

Περισσότεροι από 11.000 είναι πλέον οι νεκροί στην Τουρκία και τη Συρία από τον πλέον φονικό σεισμό της τελευταίας δεκαετίας. Ο πρώτος σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν πολλοί άνθρωποι κοιμόντουσαν.

Ομάδες διάσωσης από όλο τον κόσμο έχουν ταξιδέψει και στις δύο χώρες για να βοηθήσουν στην αναζήτηση επιζώντων. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είπε ότι οι θάνατοι θα μπορούσαν να ξεπεράσουν ακόμη και τους 20.000 τις επόμενες ημέρες.

Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο και το σφοδρό ψύχος για τη διάσωση εγκλωβισμένων, αλλά τα περιθώρια στενεύουν και, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, υπάρχει ένα «κρίσιμο παράθυρο 72 ωρών», που κλείνει γρήγορα.

Οι δύο σεισμοί που έπληξαν τη Δευτέρα έγιναν γρήγορα οι πιο φονικοί στην Τουρκία από το 1999, όταν έχασαν τη ζωή τους 17.000 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ ετοιμάζει την επίθεση στη Ράφα

Το Ισραήλ προχωράει με την επίθεση κατά της Χαμάς στη Ράφα. Η Ράφα είναι η μοναδική πόλη της Λωρίδας της Γάζας στην οποία δεν έχει γίνει ακόμη χερσαία επίθεση στον πόλεμο που μαίνε...

Σαν σήμερα - 25 Απριλίου

Γεγονότα 1792: Ο πρώτος άνθρωπος που εκτελείται στην γκιλοτίνα είναι ο Νικολά Πελετιέ, φερόμενος ως δολοφόνος και κλέφτης. 1850: Ο ιδρυτής του πρακτορείου Reuters, Πάουλ Γιού...

Φόρτωση άρθρων...