Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Σεισμός στην Τουρκία: 184 συλλήψεις κατασκευαστών και εργολάβων

Πλανήτης

Στο «στόχαστρο» των Αρχών βρίσκονται πάνω από 600 άνθρωποι στην Τουρκία, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει το Σάββατο (25/2) ότι ερευνώνται οι ευθύνες τους μετά από τις χιλιάδες καταρρεύσεις κτηρίων από τους φονικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε πως 184 ύποπτοι, μεταξύ των οποίων κατασκευαστές, εργολάβοι και ιδιοκτήτες ακινήτων, έχουν ήδη συλληφθεί.

Με τον αριθμό των νεκρών σε Τουρκία και Συρία να έχει ξεπεράσει πλέον τις 50.000, η κυβέρνηση Ερντογάν πιέζεται να αναλάβει δράση και να δώσει απαντήσεις στις οικογένειες των θυμάτων.

Ειδικοί, ωστόσο, επισημαίνουν ότι είχαν προχωρήσει σε πολυάριθμες προειδοποιήσεις τα περασμένα χρόνια.

Αναφέρουν δε, πως κατασκευάστηκαν χιλιάδες μη ασφαλή κτήρια στην Τουρκία, κάτι που οφείλεται στη διαφθορά αλλά και τις κυβερνητικές πολιτικές του κυβερνώντος κόμματος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιλινόις: Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι έσπειρε τον τρόμο - 4 νεκροί και 5 πέντε τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον απολογισμό να ανέρχεται στους τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες. Ένας 22χρονος ύποπτος συνελήφθη μετ...

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Φόρτωση άρθρων...