Τετάρτη
06 Δεκεμβρίου 2023

Σεισμός στην Τουρκία: Η Άγκυρα αποδέχθηκε τελικά τη βοήθεια της Κύπρου

Πλανήτης

Από τα πρώτα δραματικά λεπτά μετά τον φονικό σεισμό της Δευτέρας στην Τουρκία, ένα κύμα συμπαράστασης απλώθηκε προς την Άγκυρα. Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που έσπευσαν να στείλουν κάθε είδους βοήθεια στη σεισμόπληκτη Τουρκία, ενώ το ίδιο έπραξε και η Κύπρος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση της Άγκυρας στη Λευκωσία ήταν «ευχαριστούμε, αλλά όχι» σε μια κίνηση που προκάλεσε αρνητική εντύπωση και συζητήσεις.

Η Κύπρος ανακοίνωσε πως οι Αρχές της χώρας εξέταζαν τον τρόπο που θα μπορούσαν, πρακτικά, να βοηθήσουν τους πολίτες στην Τουρκία παρά το όχι της κυβέρνησης. Εν τέλει, η Άγκυρα, αποδέχθηκε και τη βοήθεια της Λευκωσίας μέσα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, βάζοντας τέλος στον παραλογισμό. Την είδηση γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, Δημήτρης Δημητρίου.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε προ ολίγου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ότι η προσφορά της Κύπρου για αποστολή ομάδας διάσωσης έγινε αποδεκτή από την Τουρκία», έγραψε στο Twitter.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

WSJ: Το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο να πλημμυρίσει τις σήραγγες της Χαμάς με θαλασσινό νερό

Ο στρατός του Ισραήλ φέρεται να έχει εγκαταστήσει στη Λωρίδα της Γάζας σύστημα αγωγών που ενδέχεται να χρησιμοποιήσει για να πλημμυρίσουν υπόγειες σήραγγες τις οποίες χρησιμοποιεί ...

Φόρτωση άρθρων...