Παρασκευή
31 Μαρτίου 2023

Σεισμός στην Τουρκία: Η Άγκυρα αποδέχθηκε τελικά τη βοήθεια της Κύπρου

Πλανήτης

Από τα πρώτα δραματικά λεπτά μετά τον φονικό σεισμό της Δευτέρας στην Τουρκία, ένα κύμα συμπαράστασης απλώθηκε προς την Άγκυρα. Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που έσπευσαν να στείλουν κάθε είδους βοήθεια στη σεισμόπληκτη Τουρκία, ενώ το ίδιο έπραξε και η Κύπρος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση της Άγκυρας στη Λευκωσία ήταν «ευχαριστούμε, αλλά όχι» σε μια κίνηση που προκάλεσε αρνητική εντύπωση και συζητήσεις.

Η Κύπρος ανακοίνωσε πως οι Αρχές της χώρας εξέταζαν τον τρόπο που θα μπορούσαν, πρακτικά, να βοηθήσουν τους πολίτες στην Τουρκία παρά το όχι της κυβέρνησης. Εν τέλει, η Άγκυρα, αποδέχθηκε και τη βοήθεια της Λευκωσίας μέσα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, βάζοντας τέλος στον παραλογισμό. Την είδηση γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, Δημήτρης Δημητρίου.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε προ ολίγου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ότι η προσφορά της Κύπρου για αποστολή ομάδας διάσωσης έγινε αποδεκτή από την Τουρκία», έγραψε στο Twitter.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν σε Ελπιδοφόρο: Ο Μενέντεζ είναι πολύ πιο έξυπνος και σκληρός Έλληνας από μένα

Με ιδιαίτερη θερμότητα και με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκε στο Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, επ' ευκαιρία της επίσημης δεξί...

Φόρτωση άρθρων...