Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Σικάγο: Έξι νεκροί από πυροβολισμούς κατά την παρέλαση για την 4η Ιουλίου (βίντεο)

Πλανήτης

Πανικός επικράτησε στο Ιλινόι των ΗΠΑ τη Δευτέρα, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ κατά πλήθους σε παρέλαση για την 4η Ιουλίου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 6 άτομα.

Από τους πυροβολισμούς στην παρέλαση του Χάιλαντ Παρκ τραυματίστηκαν επίσης 24 άνθρωποι, ενώ εκατοντάδες παρευρισκόμενοι έτρεξαν πανικόβλητοι για να σωθούν, αφήνοντας πίσω τους καροτσάκια και άλλα αντικείμενα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης πυροβολούσε από μια ταράτσα κτιρίου. Μία ώρα και πλέον μετά τους πυροβολισμούς, το περιστατικό ήταν ακόμη σε εξέλιξη, χωρίς συλλήψεις ή ταυτοποίηση υπόπτων.

Η αστυνομία του Χάιλαντ Παρκ κάλεσε τους πολίτες να μην πλησιάζουν στην περιοχή όπου ακούστηκαν πυροβολισμοί και όσους βρίσκονταν ήδη εκεί να διαλυθούν.

Η παρέλαση διεκόπη ξαφνικά, όταν ακούστηκαν πυρά, μόλις 10 λεπτά αφότου είχε ξεκινήσει, στις 10 το πρωί τοπική ώρα. Εκατοντάδες άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να καλυφθούν, ανέφερε η εφημερίδα Chicago Sun-Times.

Ρεπόρτερ της εφημερίδας είπε ότι είδε τρεις αιμόφυρτους ανθρώπους καλυμμένους με κουβέρτες και ότι οι τραυματίες είναι τουλάχιστον πέντε. Πολλοί αυτήκοοι μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν πολλούς πυροβολισμούς, με έναν από αυτούς να κάνει λόγο για περισσότερους από 20.

Ο δήμος δεν έδωσε παρά ελάχιστες πληροφορίες για το επεισόδιο, αναφέροντας μόνο ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις ματαιώθηκαν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 20 Μαΐου

Γεγονότα 325: Πραγματοποιείται η πρώτη Οικουμενική Σύνοδος στη Νίκαια. 526: Τεράστιος σεισμός σκοτώνει 300.000 ανθρώπους στη Συρία και την Αντιόχεια. 1293: Ο βασιλιάς Σάντ...

Ποιος είναι ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι - Τι θα συμβεί αν επιβεβαιωθεί ο θάνατος του

Ο Εμπραχίμ Ραΐση, 63 ετών, ένας σκληροπυρηνικός κληρικός, εξελέγη πρόεδρος του Ιράν το 2021 όταν διαδέχθηκε τον μετριοπαθή Χασάν Ροχανί. Κατά τη θητεία του ως πρόεδρος, έχει ηγηθεί...

Φόρτωση άρθρων...