Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Σκληρές μάχες ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χαμάς - Προς χερσαία επέμβαση στη Γάζα

Η εφημερίδα Haaretz αναφέρει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πολέμησαν με 10 ένοπλους μαχητές σε αστυνομικό τμήμα στο Sderot, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, αν και λέει ότι η περιοχή πιστεύεται τώρα ότι βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισραήλ.

Πλανήτης

Συγκρούσεις μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των μαχητών της Χαμάς συνεχίζονται σε αρκετές περιοχές του νότιου Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Η εφημερίδα Haaretz αναφέρει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πολέμησαν με 10 ένοπλους μαχητές σε αστυνομικό τμήμα στο Sderot, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, αν και λέει ότι η περιοχή πιστεύεται τώρα ότι βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισραήλ.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός είπε ότι ανέλαβε τον έλεγχο των περισσότερων περιοχών στον Νότο στη διάρκεια της νύχτας, αλλά πρόσθεσε ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται στο Be'eri, επίσης κοντά στα σύνορα της Γάζας, στο Sderot και σε τέσσερις άλλες νότιες τοποθεσίες που δεν κατονόμασε.

Οι κάτοικοι στο Kfar Aza -μια άλλη περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Γάζα- εξακολουθούν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους και να περιμένουν βοήθεια, αναφέρει επίσης η Haaretz.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, οι νεκροί Ισραηλινοί ανέρχονται σε 350, ενώ οι Παλαιστίνιοι που έχουν σκοτωθεί είναι 313.

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για χερσαία επίθεση στη Γάζα
Ο ισραηλινός στρατός, όπως αναφέρει o Guardian, προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς η επιχείρηση για την απελευθέρωση ομήρων και την «εξόντωση» των μαχητών της Χαμάς που εξακολουθούν να βρίσκονται στο ισραηλινό έδαφος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Την ίδια στιγμή, από νωρίς το πρωί της Κυριακής η ισραηλινή αεροπορία εξαπολύει στοχευμένες επιθέσεις σε κτίρια στη Γάζα, που φέρονται να σχετίζονται με τη Χαμάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, επλήγη κτίριο που φέρεται να ήταν ένα από τα στρατηγεία της οργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ισραηλινές δυνάμεις άμυνας (IDF) ανακατέλαβαν τοποθεσίες, εκτός από 8 σημεία που κατείχε η παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς, και κάνουν επιχειρήσεις από σπίτι σε σπίτι για τυχόν ενόπλους.

Η προσοχή έχει στραφεί και στο βόρειο μέτωπο του Ισραήλ όπου βρίσκονται μαχητές της Χεζμπολάχ. Νωρίς το πρωί εκτοξεύτηκαν ρουκέτες στο Ισραήλ από τον νότιο Λίβανο.

Η Χαμάς ανακοίνωσε νωρίτερα ότι μαχητές της εξακολουθούν να βρίσκονται σε πόλεις του νότιου Ισραήλ. Η ανακοίνωση ανέφερε ότι η Χαμάς τούς υποστηρίζει με ρουκέτες εναντίον ισραηλινών πόλεων.

Ανέφερε ότι οι μαχητές ήταν παρόντες στο Ofakim, στο Sderot, στο Yad Mordechai, στο Kfar Aza, στο Be'eri, στο Yated και στο Kissufin.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πάνω από 600 Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της εισβολής της Χαμάς στο Ισραήλ. Συγκεκριμένα, 350 Ισραηλινοί και 256 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανέφερε ότι μεταξύ των νεκρών είναι 20 ανήλικοι, ενώ 1.788 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...