Σαββάτο
20 Δεκεμβρίου 2025

Σκόπια: Συνεχίζουν να ονομάζουν «Μέγας Αλέξανδρος» το αεροδρόμιο τους!

Πλανήτης

Σκοπιανά αλλά και ελληνικά μέσα ενημέρωσης αναπαρήγαγαν εκτενώς φωτογραφίες που έδειχναν συνεργεία να ξηλώνουν τις πινακίδες που έγραφαν «Μέγας Αλέξανδρος» από το αεροδρόμιο της γείτονος.

Υποτίθεται πως η μετονομασία του αεροδρομίου έγινε σε ένδειξη καλής θέλησης στο πλαίσιο των συζητήσεων για την επίτευξη οριστικής και βιώσιμης λύσης στο Σκοπιανό.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι η συμφωνία είναι προ των πυλών οι Σκοπιανοί έκαναν πίσω ζητώντας νέες συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο αλλά και μεταξύ υπουργών Εξωτερικών.

Όμως το διπλό πρόσωπο των Σκοπιανών φαίνεται και από την αποκάλυψη του hellasjournal που γράφει ότι η αρμόδια κρατική Αρχή της Πολιτικής Αεροπορίας της ΠΓΔΜ , στην λίστα των αεροδρομίων της χώρας περιλαμβάνει το Αεροδρόμιο των Σκοπίων με το παλιό όνομα του ως «Αεροδρόμιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Δηλαδή, μπορεί οι ταμπέλες να έφυγαν… μετα βαΐων και κλάδων αλλά το όνομα παραμένει για κάθε ενδεχόμενο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...