Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Σλοβακία: Lockdown δύο εβδομάδων αποφάσισε η κυβέρνηση

Πλανήτης

Η κυβέρνηση της Σλοβακίας ενέκρινε την Τετάρτη την επιβολή lockdown για δύο εβδομάδες στη χώρα, εν μέσω της αναζωπύρωσης της πανδημίας με ρεκόρ κρουσμάτων Covid 19, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TA3 και άλλα ΜΜΕ, επικαλούμενα τον υπουργό Οικονομίας, Ρίτσαρντ Σούλικ.

Η κυβέρνηση εξέταζε εάν θα επιβάλει περιορισμούς τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους ανεμβολίαστους Σλοβάκους, αφότου η γειτονική Αυστρία επέβαλε ανάλογα μέτρα αυτήν την εβδομάδα.

Σε δηλώσεις του, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Έντουαρντ Χέγκερ τόνισε πως τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν τόσο για τους ανεμβολίαστους όσο και για τους εμβολιασμένους και περιλαμβάνουν κλείσιμο της εστίασης και των μη απαραίτητων καταστημάτων.

Η χώρα καταγράφει τις τελευταίες ημέρες τη γρηγορότερη αύξηση σε επίπεδο ημερησίων κρουσμάτων κορωνοϊού σε παγκόσμια κλίμακα.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή. Βρεθήκαμε εδώ, διότι τα (υπάρχοντα) μέτρα δεν τηρήθηκαν», είπε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός.

Σημειώνεται πως την Τρίτη (23/11) η Σλοβακία κατέγραψε περισσότερα από 10.000 νέα κρούσματα, αριθμός - ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα αυτή.

Παράλληλα, ήδη από την αρχή της εβδομάδας, η κυβέρνηση Χέγκερ, ακολουθώντας το παράδειγμα της γειτονικής Τσεχίας, προχώρησε στην επιβολή της απαγόρευσης εισόδου για ανεμβολίαστους πολίτες εστιατόρια, μπαρ, κομμωτήρια και δημόσια θεάματα.

Υπενθυμίζεται ότι η Σλοβακία, με πληθυσμό 5,5 εκατ. κατοίκους, κατέχει το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στην ΕΕ, καθώς μόλις το 50% του γενικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - «Καταρρίψαμε 3 drones» λέει η Τεχεράνη

Νέο παγκόσμιο συναγερμό προκάλεσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι πληροφορίες από Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλούνται ABC, CNN, NBC, σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ χτύπησε...

Αυστραλία: Κατηγορίες για τρομοκρατία σε βάρος του 16χρονου που μαχαίρωσε επίσκοπο στο Σίδνεϊ

Χιλιάδες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν σήμερα σε τεμένη ανά το Σίδνεϊ για την προσευχή της Παρασκευής παρά την ανησυχία για επιθέσεις αντεκδίκησης μετά την απαγγελία κατηγοριών για τ...

Φόρτωση άρθρων...