Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Σουδάν: Σε ασφαλές σημείο εκτός Χαρτούμ οι δύο Έλληνες τραυματίες

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ με τους δυο Έλληνες τραυματίες στο Σουδάν. Οι δύο Έλληνες τραυματίες νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο στο Χαρτούμ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταφέρθηκαν τελικά εκτός νοσοκομείου και ήδη βρίσκονται είναι στο σπίτι του ξαδέλφου του ενός εκ των δύο τραυματιών. 

Ο ένας από τους δύο είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο ο δεύτερος έχει στα πόδια του θραύσματα και πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. 

Ο Μητροπολίτης Νουβίας, Σάββας, νωρίτερα είχε δηλώσει πώς «νόμιζα ότι ήρθε το τέλος», ενδεικτική της δυσκολίας που είχε η επιχείρηση για την απομάκρυνση τους από το νοσοκομείο.

Τις προηγούμενες ώρες επικράτησε αγωνία για την τύχη τους, καθώς «χάθηκε» το ασθενοφόρο που θα τους μετέφερε.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββας, το νοσοκομείο χτυπήθηκε και εκκενώθηκε, ενώ οι δύο Έλληνες τραυματίες εθεάθησαν τελευταία φορά σε καροτσάκια στην είσοδο του νοσοκομείου.

Επρόκειτο να τους παραλάβει ένα ασθενοφόρο προκειμένου να τους μεταφέρει σε έναν χώρο της ελληνικής κοινότητας, προκειμένου να είναι ασφαλείς.

Ωστόσο, διακόπηκε η επικοινωνία με το ασθενοφόρο και αγνοείται η τύχη των Ελλήνων τραυματιών. Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, γνωρίζουμε σίγουρα πως δεν έχουν κάνει τις προβλεπόμενες χειρουργικές επεμβάσεις. 

Νωρίτερα, η οροφή της Μητρόπολης έπιασε φωτιά αλλά οι δυνάμεις του Σουδάν κατάφεραν να την περιορίσουν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισλαμικό Κράτος: Kαλεί τους οπαδούς του να πλήξουν τους «σταυροφόρους» στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Το Ισλαμικό Κράτος προέτρεψε την Πέμπτη τους υποστηρικτές του να χτυπήσουν τους «σταυροφόρους» παντού, αλλά ιδίως στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Ο εκπρόσωπος της τζιχαντισ...

Φόρτωση άρθρων...