Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Σουδάν: Στον αέρα η εκεχειρία - Οι εχθροπραξίες συνεχίζονται (Videos)

Πλανήτης

Στον αέρα είναι η 24ωρη εκεχειρία που συμφωνήθηκε μεταξύ των αντίπαλων στρατιωτικών δυνάμεων του Σουδάν τερματίστηκε γρήγορα λόγω της αναζωπύρωσης των μαχών στην πρωτεύουσα Χαρτούμ.

Δεν υπάρχει ένδειξη για τερματισμό των μαχών στο Σουδάν, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών.
Βαριά πυρά αντηχούσαν στο παρασκήνιο των ζωντανών μεταδόσεων από τα αραβικά τηλεοπτικά ειδησεογραφικά δίκτυα και κάτοικοι της πρωτεύουσας ανέφεραν στο Reuters ότι οι πυροβολισμοί δεν είχαν σταματήσει. 

Αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε στο Ομντουρμάν, αδελφή πόλη του Χαρτούμ στην απέναντι όχθη του ποταμού Νείλου, σύμφωνα με αναφορές.

Η σύγκρουση μεταξύ του στρατιωτικού ηγέτη του Σουδάν και του αναπληρωτή του ξέσπασε πριν από τέσσερις ημέρες, προκαλώντας ανθρωπιστική καταστροφή, σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του ΟΗΕ, τη στιγμή που το σύστημα υγείας σχεδόν έχει καταρρεύσει. 

Τουλάχιστον 185 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε μάχες σε ολόκληρη τη χώρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 2 Μαΐου

Γεγονότα 1335 - Ο δούκας Όθων της Αυστρίας γίνεται δούκας της Καρινθίας. 1536 - Η βασίλισσα της Αγγλίας, Άννα Μπολέυν, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται κατηγορούμενη για μοιχεία...

Τραμπ: «Οι Αριστεροί Παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Νέα ανάρτηση έκανε στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της χώρας υποστηρίζει ότι οι διαμαρτυρίες υπέρ της Παλαιστίνη...

Φόρτωση άρθρων...