Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Σουηδία: Αναστέλλεται η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ – «Επιτυχημένο μπλόκο Ερντογάν» λένε οι Τουρκοι

Πλανήτης

Η Σουηδία αναστέλλει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ λόγω της αντίδρασης της Τουρκίας στην ενέργεια για το κάψιμο του Κορανίου, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το πρακτορείο Nexta.

Ωστόσο, η Στοκχόλμη εκφράζει την ελπίδα να ενταχθεί στη συμμαχία το καλοκαίρι του 2023, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Τομπάιας Μπίλστρομ.

Για επιτυχημένο μπλόκο του Ερντογάν στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ κάνει λόγο ο τουρκικός Τύπος, υποστηρίζοντας ότι η σουηδική κυβέρνηση αναγκάστηκε να παγώσει τη διαδικασία για την ένταξη στη συμμαχία.
Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος της Τουρκίας γράφει ότι η Σουηδία πάγωσε προσωρινά την ενταξιακή διαδικασία στο ΝΑΤΟ και ότι το θέμα αναβάλλεται για μετά από τις τουρκικές εκλογές της 14ης Μαίου, ενώ οι αποφάσεις μετατίθενται για το καλοκαίρι.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Σουηδίας προειδοποίησε σήμερα τους Σουηδούς που βρίσκονται στην Τουρκία να αποφεύγουν τα πλήθη και τις διαδηλώσεις για τη δική τους ασφάλεια.

Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία ανέστειλε τις συνομιλίες με τη Σουηδία και την Φινλανδία σχετικά με τα αιτήματά τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ μετά το κάψιμο του Κορανίου από ακροδεξιούς μπροστά στην τουρκική πρεσβεία στην Στοκχόλμη.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φόβοι για αναταράξεις στο παγκόσμιο εμπόριο μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key, στη Βαλτιμόρης, αποτελεί «μεγάλη καταστροφή» για την οικονομία, καθώς απειλεί με μεγάλη αναστάτωση τις μεταφορές αξίας ύψους 80 δισ. δολ...

Politico: Συναγερμός στην Europol – Εξαφανίστηκαν φάκελοι με απόρρητα στοιχεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων

Συναγερμός έχει σημάνει στη Europol έπειτα από την αποκάλυψη της απώλειας απόρρητων φακέλων, με προσωπικά δεδομένα κορυφαίων στελεχών της υπηρεσίας, από την έδρα της στη Χάγη στην ...

ΗΠΑ: Σε ασφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ μπορεί να οδηγήσει η κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας «Francis Scott Key» στη Βαλτιμόρη, μετά από την πρόσκρουση σε αυτή του φορτηγού πλοίου «DALI» την Τρίτη, θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεγαλύτερη πληρωμή ναυ...

Φόρτωση άρθρων...