Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Στη δίνη της κλιματικής κρίσης ο πλανήτης

Σφοδρές καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες στην Ατλάντα στις ΗΠΑ. Ολόκληρες γειτονιές μετατράπηκαν σε μια απέραντη λίμνη, με τις Αρχές να διασώζουν άντρα μέσα από πλημμυρισμένο αυτοκίνητο.

Αφού τον πλησίασαν, προσπάθησαν να σπάσουν το τζάμι του οδηγού για να βγάλουν έξω τον άντρα που έχει εγκλωβιστεί.

Μέσα σε δύο ώρες έπεσαν πέντε κυβικά νερού, μετατρέποντας την περιοχή σε ορμητικό ποτάμι.

Αφού απεγκλώβισαν τον οδηγό, τον μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Όπως είπαν αργότερα οι αστυνομικοί, τα νερά είχαν σηκώσει το αυτοκίνητο από τον δρόμο με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν οι πόρτες.

Μεξικό

Νοτιότερα στο Μεξικό, κεραυνός σκόρπισε τον τρόμο σε λουόμενους.

Τουρίστες που βρίσκονταν σε παραλία της επαρχίας Μοχοακάν στα νοτιοδυτικά της χώρας, ξεκίνησαν να μαζεύουν τα πράγματά τους όταν είδαν καταιγίδα να πλησιάζει το σημείο στο οποίο βρίσκονταν.

Ο κεραυνός χτύπησε και σκότωσε επί τόπου μία γυναίκα, ενώ ακόμη ένας άνδρας μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο στο οποίο εξέπνευσε.

Αυστραλία

Στην Αυστραλία, οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν ήδη τις πρώτες πυρκαγιές καθώς ένα μεγάλο κύμα καύσωνα σαρώνει τη χώρα.

Δεκάδες μέτωπα κατακαίνε δασικές εκτάσεις ακόμα και στα περίχωρα του Σίδνεϋ.

«Τώρα, ρυθμίζουμε τις μάνικές μας, έτσι ώστε όταν τις βάλουμε μπρος, να προστατευθούν τα σπίτια και να έχουμε νερό για να μην έχουμε προβλήματα αν χρειαστεί».

Οι Αρχές έχουν βάλει τις περιοχές της Βικτώρια και της Νέας Νότιας Ουαλίας σε συναγερμό. Σχολεία και επιχειρήσεις έχουν κλείσει.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως το κύμα καύσωνα, το οποίο αποδίδουν στο φαινόμενο Ελ Νίνιο, θα κρατήσει και τα επόμενα 24ωρα, με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν και τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Φόρτωση άρθρων...