Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Στις 14:00 ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων Ουκρανίας-Ρωσίας

Στις 14:00 ώρα Ελλάδας θα ξεκινήσουν ξανά οι νέες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Αυτό μετέδωσε η ρωσική κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη το λευκορωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Οι προσδοκίες για μια συμφωνία δεν είναι μεγάλες. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει διαμηνύσει ότι δεν θα σταματήσει η «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία- όπως την χαρακτηρίζει- αν οι Ουκρανοί δεν σταματήσουν να πολεμούν και δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Μόσχας.

Την ίδια ώρα, οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση αμάχων από πόλεις της Ουκρανίας δεν έχουν ακόμα τεθεί σε λειτουργία, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρένα Βερετσούκ.

Η Βερεστσούκ είπε ότι υπάρχουν σχεδόν 300.000 άμαχοι που είναι άμεση ανάγκη να εγκαταλείψουν τη Μαριούπολη, η οποία δέχεται επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις.

Εκπρόσωποι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις, είπε η αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ουκρανίας.

Τσαβούσογλου: Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ουκρανίας – Ρωσίας την Πέμπτη στην Αττάλεια

Την Πέμπτη στην Αττάλεια στην Τουρκία θα συναντηθούν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπως έκανε γνωστό ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέϊ Λαβρόφ και συνέχισαν τη συζήτηση επί των θεμάτων που αναπτύχθηκαν νωρίτερα από τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πριν από μερικές ημέρες είχε δηλώσει ότι ο Σεργκέϊ Λαβρόφ του είχε πει ότι θα πάει στην Αττάλεια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οκλαχόμα: Νεκροί από ανεμοστρόβιλους – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης «λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων»

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Οκλαχόμα, όπου εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν από...

Σαν σήμερα - 28 Απριλίου

Γεγονότα 1686: Δημοσιεύεται ο πρώτος τόμος των αρχών του Ισαάκ Νεύτωνα 1788: Το Μέριλαντ γίνεται η έβδομη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών 1789: ...

Φόρτωση άρθρων...