Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Στις 15 Ιανουαρίου η ψηφοφορία για τη συμφωνία για το Brexit στη βρετανική Βουλή

Πλανήτης

Στις 15 Ιανουαρίου θα γίνει τελικά η ψηφοφορία για την έγκριση της συμφωνίας της Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Οι συζητήσεις για το κείμενο αυτό πρόκειται να επαναληφθούν αύριο, Τετάρτη. Ωστόσο, η έγκριση του κειμένου από το βρετανικό κοινοβούλιο παραμένει αβέβαιη, εφόσον επικρίνεται τόσο από τους υποστηρικτές του Brexit όσο και από τους φιλοευρωπαίους.

Η ανακοίνωση έγινε σήμερα έπειτα από συνεδρίαση των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η Τερέζα Μέι τους είπε πως δεν αποτελεί κυβερνητική πολιτική η καθυστέρηση του Brexit διά της παρατάσεως του Άρθρου 50 και πως η ιδέα αυτή μπορεί να έχει συζητηθεί από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όχι και από βρετανούς αξιωματούχους.

«Η συζήτηση θα αρχίσει αύριο... Η πρωθυπουργός είπε πως θα κλείσει τη συζήτηση την ερχόμενη Τρίτη, που είναι 15 Ιανουαρίου, όταν θα διεξαχθεί η ψηφοφορία», δήλωσε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 70χρονος κατηγορούμενος για την απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού

Σταθερή αλλά σοβαρή παραμένει η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο σύμφωνα με νέα ενημέρωση των αρχών. Το ειδικό ποινικό δικαστήριο της Σλοβακίας απο...

Φόρτωση άρθρων...