Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel και η Λιβύη: Φόβοι ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 2.000

Πλανήτης

Ο επικεφαλής της παράλληλης κυβέρνησης που είναι εγκατεστημένη στη Βεγγάζη, ο Οσάμα Χαμάντ, υποστήριξε σήμερα πως ο απολογισμός των θυμάτων από τις πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel στη Λιβύη ξεπερνά τις δύο χιλιάδες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Masar, είπε χαρακτηριστικά: «Χιλιάδες είναι οι αγνοούμενοι, περισσότεροι από 2.000 είναι νεκροί».

Προηγούμενος απολογισμός που είχε δώσει εκπρόσωπος της παράλληλης κυβέρνησης έκανε λόγο για τουλάχιστον 150 νεκρούς από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στη Λιβύη. Την ίδια ώρα, χιλιάδες άλλοι φέρονται ως αγνοούμενοι. Σύμφωνα με τον Χαμάντ, οι πλημμύρες έχουν παρασύρει ολόκληρες γειτονιές στην Ντέρνα, η οποία έχει κηρυχθεί ως ζώνη καταστροφής.

Οι Aρχές κήρυξαν κατάσταση ακραίας έκτακτης ανάγκης, δίνοντας εντολή για κλείσιμο σχολείων και καταστημάτων και επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς η καταιγίδα έπληξε τη χώρα χθες, Κυριακή, και σήμερα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μετά τη Σιλιάνοφσκα προκαλεί και ο Μιτσκόσκι: «Θα αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω, αν θέλετε, πάμε Χάγη» (Video)

Τη γραμμή που χάραξε η νέα Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα φαίνεται πως ακολουθεί και ο πρόεδρος του VMRO και νέος Πρωθυπουργός της χώρας, Χριστιάν Μιτσκόσκι...

Φόρτωση άρθρων...