Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Στο Ισραήλ Μέτσολα και φον ντερ Λάιεν: «Η τρομοκρατία δεν θα επικρατήσει»

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν καθώς και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα έφτασαν στο Ισραήλ.

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε την άφιξή της στη χώρα της Μέσης Ανατολής με ένα βίντεο.

«Έφτασα στο Ισραήλ μαζί με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου για να εκφράσω την αλληλεγγύη μας στον ισραηλινό λαό μετά τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς», έγραψε η Φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, με τη σειρά της ανακοίνωσε και αυτή την άφιξή της στο Ισραήλ.

Η Μέτσολα, γράφει ο Guardian, αναμένεται να χρησιμοποιήσει την επίσκεψή της για να ζητήσει την άμεση απελευθέρωση των ομήρων, ζητώντας παράλληλα τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου και τη διασφάλιση των πολιτικών υποδομών στη Γάζα.

«Βρισκόμαστε εδώ με ένα μήνυμα αλληλεγγύης μετά τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση που έχει υποστεί το Ισραήλ εδώ και γενιές», έγραψε η πρόεδρος του κοινοβουλίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η τρομοκρατία δεν θα επικρατήσει. Σημασία έχει το πώς απαντάμε», ανέφερε και πρόσθεσε: «Μπορούμε - πρέπει - να σταματήσουμε τη Χαμάς. Και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μετριάσουμε τις ανθρωπιστικές συνέπειες».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Deutsche Welle: Ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου ετοιμάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η ισραηλινή κυβέρνηση βλέπει με ανησυχία προς τη Χάγη. Εκεί είναι η έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο, όπως λέγεται, ετοιμάζει μέσα στην εβδομάδα διεθνές ένταλ...

Φόρτωση άρθρων...