Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Στο Ισραήλ ο Σούνακ – Εκφράζει αλληλεγγύη στον Νετανιάχου

Πλανήτης

Την αλληλεγγύη του στο Ισραήλ εξέφρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ, ο οποίος έφτασε στην ισραηλινή πρωτεύουσα νωρίς το πρωί της Πέμπτης, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Μπένιαμιν Νετανιάχου και τον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ.

«Πάνω από όλα, είμαι εδώ για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στον ισραηλινό λαό. Έχετε υποστεί μια ανείπωτη, φρικτή τρομοκρατική ενέργεια και θέλω να γνωρίζετε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και εγώ είμαστε δίπλα σας», τόνισε ο Σούνακ κατά την άφιξή του στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ.

«Κάθε θάνατος αμάχου είναι μια τραγωδία. Και πάρα πολλές ζωές χάθηκαν μετά τη φρικτή τρομοκρατική ενέργεια της Χαμάς», είπε ο Σουνάκ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι οι επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ήταν μια «ανείπωτη, φρικιαστική πράξη τρομοκρατίας» και επανέλαβε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας ανέκτησε τις αισθήσεις του μετά το ολονύχτιο χειρουργείο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο ανέκτησε τις αισθήσεις του έπειτα από την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, μετά την απόπειρα δολοφονίας του από τον 7...

Σαν σήμερα - 16 Μαΐου

Γεγονότα 1527: Οι Φλωρεντινοί διώχνουν για δεύτερη φορά από την εξουσία την οικογένεια των Μεδίκων και αποκαθιστούν τη Δημοκρατία στη Φλωρεντία. 1717: Φυλακίζεται στη Βαστίλη...

Φόρτωση άρθρων...