Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: Διάγγελμα Μπάιντεν απόψε για Ισραήλ και Ουκρανία

Πλανήτης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να απευθυνθεί στο αμερικανικό έθνος την Πέμπτη σχετικά με την απάντηση των Ηνωμένων Πολιτειών στον πόλεμο στην Ουκρανία και την τρομοκρατική επίθεση κατά του Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, που διανεμήθηκε χθες Τετάρτη.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα απευθυνθεί στο έθνος για να συζητήσει την απάντησή μας στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ, καθώς και στον βίαιο πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», ανέφερε το μήνυμα.

Ο κ. Μπάιντεν έχει προγραμματιστεί να απευθύνει το διάγγελμά του από το Οβάλ Γραφείο στις 8.00 μ.μ. ώρα Ουάσιγκτον (3.00 π.μ. την Παρασκευή, ώρα Ελλάδος).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τελ Αβίβ, ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου είπε ότι σχεδιάζει να στείλει επίσημο αίτημα στο Κογκρέσο τις επόμενες ημέρες για να εγκρίνει ένα «πρωτοφανές» πακέτο αμυντικής βοήθειας προς το Ισραήλ.

Νωρίτερα, αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι η αμερικανική κυβέρνηση προετοιμάζει ένα πρόσθετο αίτημα στο Κογκρέσο προκειμένου να παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία, στο Ισραήλ και στην Ταϊβάν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε σιδηροδρομικούς σταθμούς για να διακόψουν τη βοήθεια των ΗΠΑ

Βομβαρδισμούς σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ουκρανίας πραγματοποίησαν οι Ρώσοι με σκοπό να διακόψουν τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ρωσία στοχεύει τις ουκρανικές σιδηροδρομ...

Σαν σήμερα - 27 Απριλίου

Γεγονότα 1296: Ηττώνται οι Σκωτσέζοι από τους Άγγλους στη μάχη του Ντάνμπαρ. 1667: Πωλούνται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του έργου «Χαμένος Παράδεισος» από τον τυφλ...

Φόρτωση άρθρων...