Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

Στο Κίεβο με νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ο Σούνακ

Πλανήτης

Το Κίεβο θα επισκεφθεί εντός της Παρασκευής ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, ο οποίος ανακοίνωσε νωρίς το πρωί νέο μεγάλο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, το Ηνωμένο Βασίλειο θα παράσχει εξοπλισμό αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών κατά τη διετία 2024-25, δηλαδή πακέτο κατά 200 εκ. λίρες μεγαλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη διετία.

Το πακέτο αυτό θα περιλαμβάνει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, αεράμυνα, πυρομαχικά πυροβολικού και εξοπλισμό ναυτικής ασφάλειας.

Ένα ποσό της τάξης των 200 εκ. λιρών θα δοθεί για την κατασκευή χιλιάδων στρατιωτικών drone, κυρίως σε βρετανικές εγκαταστάσεις, τα οποία θα δοθούν στις ουκρανικές δυνάμεις.

Κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο Ζελένσκι ο Ρίσι Σούνακ θα υπογράψει επίσης μια διμερή Συμφωνία Συνεργασίας για την Ασφάλεια, με την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο θα δεσμεύεται να παράσχει στην Ουκρανία πληροφορίες ασφαλείας, συστήματα Κυβερνοασφάλειας, ιατρική και στρατιωτική εκπαίδευση, καθώς και συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο δε θα λιγοψυχήσει. Θα συμπαρασταθούμε στην Ουκρανία στις πιο σκοτεινές ώρες της και στις καλύτερες εποχές που θα έρθουν», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φον ντερ Λάιεν: Δεν θέλουμε να έχουμε να κάνουμε με τους αντιπροσώπους του Πούτιν

«Οι εξτρεμιστές της Δεξιάς και οι εξτρεμιστές της Αριστεράς δεν είναι εταίροι μας και είμαστε πολύ ξεκάθαροι ότι δεν θέλουμε να έχουμε να κάνουμε καθόλου με τους αντιπροσώπους του ...

Σαν σήμερα - 11 Μαΐου

Γεγονότα 380: Η Κωνσταντινούπολη γίνεται πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με το όνομα Νέα Ρώμη. 868: Το πρώτο τυπωμένο βιβλίο εκδίδεται στην Κίνα από τον Γουάνγκ Τσιεχ, ...

Φόρτωση άρθρων...