Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Στόλτενμπεργκ: Ο Πούτιν χρησιμοποιεί τον χειμώνα σαν πολεμικό όπλο

Πλανήτης

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα αυξήσουν τη βοήθεια προς την Ουκρανία, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιεί το χειμώνα σαν πολεμικό όπλο, επειδή οι δυνάμεις του αποτυγχάνουν στο πεδίο της μάχης, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Παραδώσαμε γεννήτριες και ανταλλακτικά και οι σύμμαχοι βοηθούν να ανοικοδομηθούν κατεστραμμένες υποδομές», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, προσθέτοντας ότι η συνάντηση θα χρησιμεύσει ως πλατφόρμα για να αυξηθεί η δυτική βοήθεια για την ανοικοδόμηση των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας.

«Οι εσκεμμένες επιθέσεις εναντίον των βασικών υπηρεσιών -της θέρμανσης, του φωτός, του νερού, του αερίου- έχουν στόχο να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα βάσανα στους Ουκρανούς αμάχους σε μια προσπάθεια να σπάσει η δέσμευσή τους, η ενότητά τους στη μάχη εναντίον της ρωσικής εισβολής», δήλωσε ακόμη ο Στόλτενμπεργκ κατά την άφιξή του για τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανάλυση Guardian για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια

Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στο Ιράν την Παρασκευή, σε μια μάχη αντιποίνων μεταξύ των δύο εχθρών, λίγες ημέρες αφότου το Ιράν εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του Ισραή...

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο προξενείο του Ιράν (Videos)

Στη σύλληψη του άνδρα που απειλούσε να ανατιναχθεί στο Παρίσι προχώρησαν οι γαλλικές Αρχές. Ισχυρές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή, ενώ είχε διακοπεί η ...

Φόρτωση άρθρων...