Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από νέο ισραηλινό πλήγμα στον νότιο Λίβανο, το απόγευμα της Κυριακής (06/09), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Πλέον ο αριθμός των θυμάτων μέσα στην ημέρα, από ισραηλινά χτυπήματα μεσούσης της εύθραυστης εκεχειρίας, αυξήθηκαν σε επτά.
Η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος είχε στόχο έναν χώρο στάθμευσης στην περιοχή Ναμπατίγια, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο πρόεδρος του Λιβάνου Τζόζεφ Αούν κάλεσε την Ουάσινγκτον και τη διεθνή κοινότητα να «σταματήσουν» τις ισραηλινές επιθέσεις στο έδαφος της χώρας του, οι οποίες έως εκείνη την ώρα είχαν προκαλέσει τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.
Τα πλήγματα αυτά (που έγιναν το πρωί) προκάλεσαν επίσης ζημιές σε κυβερνητικά κτήρια και κατέστρεψαν ένα εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο, συνιστούν «επικίνδυνη κλιμάκωση (…) που επηρεάζει τους κρατικούς θεσμούς του Λιβάνου», όπως και τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, κατήγγειλε ο Αούν σε ανακοίνωση, με την οποία κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες να «αναλάβουν δράση επειγόντως για να σταματήσουν αυτές τις παραβιάσεις».
Η μυστική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Στενό του Ορμούζ: Πώς εξουδετέρωσαν τις ιρανικές νάρκες
Νετανιάχου: Το τέλος του ιρανικού καθεστώτος πλησιάζει, θα ολοκληρώσουμε την αποστολή μας
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις