Τετάρτη
29 Μαΐου 2024

Σύγκρουση αεροπλάνων στην Ιαπωνία: Γάλλοι εμπειρογνώμονες ψάχνουν απαντήσεις

Απαντήσεις στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το αεροπορικό δυστύχημα στην Ιαπωνία, θα αναζητήσουν Γάλλοι εμπειρογνώμονες που αναμένεται θα μεταβούν την Τετάρτη στη χώρα.

Πρόκειται για ομάδα Γάλλων εμπειρογνωμόνων της Υπηρεσίας Ερευνών και Αναλύσεων (BEA) Πολιτικής Αεροπορίας, που μεταβαίνουν στην Ιαπωνία προκειμένου να συμβάλλουν στην έρευνα για την σύγκρουση του Airbus της Japan Airlines με αεροπλάνο της ιαπωνικής ακτοφυλακής, στο αεροδρόμιο του Τόκιο.

Το αεροσκάφος Airbus Α350 της ιαπωνικής εταιρείας συγκρούστηκε, κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Χανέντα, με ένα Bombardier Dash 8 της ακτοφυλακής, το οποίο ετοιμαζόταν να απογειωθεί.

Οι 367 επιβάτες και τα 12 μέλη του πληρώματος του Airbus πρόλαβαν να το εκκενώσουν, αν και είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Οι πέντε από τους έξι επιβαίνοντες στο αεροπλάνο της ακτοφυλακής έχασαν τη ζωή τους.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα, μέχρι στιγμής. Η γαλλική BEA συμμετέχει στις τεχνικές έρευνες σε ατυχήματα, που συμβαίνουν στο εξωτερικό, ως υπηρεσία της χώρας κατασκευής του αεροσκάφους. Τα Α350 κατασκευάζονται στην Τουλούζη, στη Γαλλία. Η Japan Airlines έχει στον στόλο της 16 αεροπλάνα της ευρωπαϊκής εταιρείας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέες επιθέσεις των Χούθι ανοιχτά της Υεμένης - Στόχευσαν τρία εμπορικά πλοία και δύο καταδρομικά των ΗΠΆ

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν σήμερα ότι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον τριών εμπορικών πλοίων στον Ινδικό Ωκεανό και στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και εναντίον δύο καταδρομι...

Politico: Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει κυρώσεις στο Ισραήλ αν δεν συμμορφωθεί με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου

Το ενδεχόμενο κυρώσεων στο Ισραήλ, αλλά και σε συγκεκριμένους Ισραηλινούς αξιωματούχους, εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με το Politico και το ιρλανδικό πρακτορείο RTE που επικα...

Φόρτωση άρθρων...